Δυναμική απάντηση στο νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή έδωσαν οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα για 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά και ΠΑΜΕ. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσουν κατά των σχεδίων της κυβέρνηση που υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με το νέο νομοσχέδιο διατηρούνται οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της συμμετοχής στην απεργία πέντε ναυτεργατικών σωματείων. 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

 

*Οι φωτογραφίες είναι του Μάριου Λώλου

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια