Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των εργαζόμενων γυναικών στους προαστιακούς σταθμούς κατά της εργολαβικής εταιρείας που τους οφείλει μισθούς από τον Ιούλιο, επιδόματα και δώρα. Παραδοχή της νοσηρής κατάστασης από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ.

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, το απόστημα των εργολαβιών στο Δημόσιο μένει. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πολλοστή καταγγελία απλήρωτων καθαριστριών, σε εργολαβική εταιρεία που διατηρεί εδώ και χρόνια παχυλά συμβόλαια με υπηρεσίες του Δημοσίου. Αυτή τη φορά, είναι οι καθαρίστριες στους προαστιακούς σταθμούς του ΟΣΕ, της «Οικολογική Ανακύκλωση και Διαχείριση Αποβλήτων Α.Ε.», που παραμένουν απλήρωτες από τον Ιούλιο, ενώ τους οφείλεται δώρο και επιδόματα.

Ενώ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η διοίκηση του ΟΣΕ είχε δεσμευθεί να δώσει τέλος στην ομηρία τους και να τιμωρήσει τον παρανομούντα εργολάβο, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει.

Πρόσφατα, οι καθαρίστριες μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Καθαριστών-Καθαριστριών Αττικής πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΣΕ, κατά τη διάρκεια της γιορτής για την κοπή της πίτας. «Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, τις ημέρες των Χριστουγέννων, μας είχε υποσχεθεί ότι θα πληρωθούμε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ομως, όχι μόνο δεν μας πλήρωσαν, αλλά περνώντας οι γιορτές αυτοί κόβουν πίτες για το θεαθήναι και εμείς παραμένουμε χωρίς ευρώ στην τσέπη», κατήγγειλε χαρακτηριστικά η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καθαρισμού ΟΣΕ.

Οπως λέει η γραμματέας του Συνδικάτου Καθαριστών – Καθαριστριών Αττικής, Μαρία Στουραΐτη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, είχε δεσμευθεί να κρατήσει τις επιταγές εξόφλησης του εργολάβου, ώστε να εξοφληθούν οι καθαρίστριες. Είπε ότι ο εργολάβος προσκόμιζε ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις ότι οι καθαρίστριες έχουν πληρωθεί, για να παίρνει τις επιταγές.

«Πήγαμε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας ακάλεστες. Ανεβήκαμε με το έτσι θέλω. Δεν μας περίμεναν. Ηταν αρκετοί επίσημοι, γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, και έβγαζαν πανηγυρικούς λόγους ότι τα χρήματα του ΟΣΕ είναι χρήματα του Δημοσίου. Ομως για τους απλήρωτους εργολαβικούς δεν είπαν κουβέντα. «Γιατί δώσατε την επιταγή στον εργολάβο, ενώ είχατε δεσμευθεί ότι θα την κρατήσετε;», ρωτήσαμε μετά τον πρόεδρο. Απάντησε ότι ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο. Ποια όμως νομιμότητα τηρείται όταν ο εργολάβος προσκομίζει ψευδείς δηλώσεις;», λέει η κ. Στουραΐτη στην «Εφ.Συν».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλος, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι παρακρατήθηκαν οι επιταγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και δρομολογείται η εξόφληση των εργαζομένων. Πλέον, την καθαριότητα των σταθμών του ΟΣΕ έχει αναλάβει προσωρινά νέος εργολάβος, μέχρι να γίνει διαγωνισμός.

«Κληρονομήσαμε μια νοσηρή και εκρηκτική κατάσταση από την προηγούμενη διοίκηση, όχι μόνο στην καθαριότητα αλλά και στη φύλαξη», παραδέχεται ο νέος διοικητής του ΟΣΕ. Ωστόσο, αυτή η νοσηρή κατάσταση των παρανομούντων εργολάβων, που θησαυρίζουν εις βάρος του Δημοσίου και των πιο φτωχών και επισφαλών εργαζομένων, δεν αφορά μόνο τον ΟΣΕ, ούτε μεμονωμένες διοικήσεις, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά χρόνιας παθογένειας και διαπλοκής.

*Από την Εφ.Συν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια