Την ξεκάθαρη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι οι «καραντίνες» δεν είναι από μόνες τους αποτελεσματικές στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό και απαιτείται παράλληλα επιθετική αντιμετώπιση με συνεχή, μαζικά τεστ, επανέλαβε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, στη Γενεύη.

«Από μόνα τους, τα μέτρα περιορισμού δεν θα εξαλείψουν την επιδημία. Καλούμε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον ιό. Έχετε δημιουργήσει ένα δεύτερο παράθυρο ευκαιρίας» ανέφερε μεταξύ άλλων, προχωρώντας σε έξι συγκεκριμένες συστάσεις στα κράτη που χρησιμοποιούν μέτρα περιορισμού, για την επιθετική αντιμετώπιση του ιού, παράλληλα με τις καραντίνες.

«Τα επιθετικά μέτρα για την εύρεση, την απομόνωση, τη θεραπεία και την ιχνηλάτηση δεν είναι μόνο η καλύτερη και ταχύτερη διέξοδος από ακραίους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς – αλλά και για να αποφευχθούν αυτοί οι περιορισμοί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολλές χώρες με ευάλωτα συστήματα υγείας» πρόσθεσε επίσης ο Γκεμπρεγεσούς, και συνέχισε: «Παρόλο που ανησυχούμε κυρίως για τις πιο ευάλωτες χώρες, όλες οι χώρες έχουν ευάλωτους πληθυσμούς, όπως ηλικιωμένους. Μεταφέρουν τη συλλογική σοφία των κοινωνιών μας και πρέπει να συνεργαστούμε για να τις προστατεύσουμε από τον κορωνοϊό και να διασφαλίσουμε ότι οι ανάγκες τους καλύπτονται».

To slow the spread of COVID-19, many countries introduced "lockdown" measures. But on their own, these measures will not extinguish epidemics. We call on all countries to use this time to attack the coronavirus. You've created a second window of opportunity.Aggressive measures to find, isolate, test, treat and trace are not only the best and fastest way out of extreme social and economic restrictions – but also to prevent them. This is especially relevant for many countries with vulnerable health systems. Although we're especially concerned about vulnerable countries, all countries have vulnerable populations, including older people. They carry the collective wisdom of our societies and we need to work together to protect them from the coronavirus and to ensure their needs are being met.

Gepostet von Tedros Adhanom Ghebreyesus am Mittwoch, 25. März 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια