Δεκάδες γυναίκες βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στο Μοναστηράκι και μπροστά στη ΓΑΔΑ τραγουδώντας την ελληνική εκδοχή του τραγουδιού «El violador eres tu» που ξεκίνησε από το γυναικείο κίνημα Las Tesis στη Χιλή και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

«Η πιο δυνατή στιγμή, το προσκλητήριο νεκρών με τα ονόματα των γυναικών και των θηλυκοτήτων που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους από συντρόφους, κράτος, φασίστες. Δύο κορίτσια έλεγαν τα ονόματα και όλες μαζί φωνάζαμε “Παρούσα”. Όταν βγήκαν τα μαύρα μαντήλια από τα μάτια, οι μισές κλαίγαμε….», αναφέρει η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή που δημοσιεύει και το βίντεο της παρέμβασης έξω από τη ΓΑΔΑ.

«Κι ύστερα γυρίσαμε σπίτι και μάθαμε πως άλλη μια αδερφή μας στην Τουρκία δολοφονήθηκε από τον άντρα της, την σκότωσε στο ξύλο, γιατί δεν ήταν αρκετά όμορφη, δεν «φρόντιζε» αρκετά την εαυτή της. Και πως μια αδερφή μας ακόμη από την Καλαμάτα, 39 χρονών, παλεύει να μείνει ζωντανή, γιατί ο άντρας της προσπάθησε να την κάψει επειδή νόμιζε ότι τον απατά», αναφέρει η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή.

Παράλληλα, η συλλογικότητα απευθύνει κάλεσμα για την επόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα για αντίστοιχη δράση. «Το χρωστάμε σε αυτές που δεν θα είναι εκεί. Στις δολοφονημένες», αναφέρει η συλλογικότητα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια