Μπορεί το γήπεδο μπάσκετ στο Μπράντεντον της Φλόριντα να αναμενόταν να είναι άδειο από θεατές, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, για μερικά λεπτά όμως άδειασε και από τις παίκτριες στο ματς μεταξύ των Seattle Storm και New York Liberty του WNBA (NBA γυναικών), καθώς σύσσωμες οι ομάδες αποχώρησαν από το γήπεδο στο άκουσμα του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Η πράξη αυτή ήταν μια ένδειξη αλληλεγγύης προς το κίνημα Black Lives Matter, και ειδικότερα προς την Μπριόνα Τέιλορ, την 26χρονη Αφροαμερικανίδα που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την εισβολή αστυνομικών στο σπίτι που διέμενε με το σύντροφό της στο Κεντάκι στις 13 Μαρτίου του 2020. Οι παίκτριες φορούσαν φούτερ με το σύνθημα “Πες το όνομά της”, αναφερόμενες στην αδικοχαμένη γυναίκα. Επιπλέον, τήρησαν 26 δευτερόλεπτα σιγή στη μνήμη της, ένα δευτερόλεπτο για κάθε χρόνο από τη ζωή της Τέιλορ.

Αν και έχει ξανασυμβεί αθλητές στις ΗΠΑ να εκφράζουν με διάφορους τρόπους τη διαμαρτυρία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αθλήτριες από δύο επαγγελματικές ομάδες να αποχωρούν στο σύνολό τους από το γήπεδο.

Η κίνηση των παικτριών εντάσσεται στο “Κίνημα Δικαιοσύνης” που ανακοίνωσε το WNBA και η Ένωση των Παικτριών του WNBA στις αρχές Ιούλη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η οργάνωση δράσεων σχετικά με το ρατσισμό, το δικαίωμα ψήφου, θέματα ΛΟΑΤΚΙ, την οπλοκατοχή και άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Πηγή: Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια