Όπως μετέδωσε πριν λίγο στο Κόκκινο, ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης σε μια πρωτοφανή απόφαση για την ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης προχώρησε σήμερα ο Εισαγγελέας για τους τρεις συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ.

Απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και απαγορεύεται να έχουν παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων και μεταξύ ΑΣΟΕΕ και Νομικής.

Η απόφαση αναμένεται να προσβληθεί από τους δικηγόρους των συλληφθέντων, ένας εκ των οποίων εργάζεται στα Εξάρχεια κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να μεταβεί στην εργασία του.

Επίσης η απαγόρευση συμμετοχής στις διαδηλώσεις σημαίνει απαγόρευση άσκησης συνταγματικού δικαιώματος κάτι που δεν δικαιούται κανένας Εισαγγελέας να προσβάλλει.

“Δεν στέκει στη νομική λογική. Είναι μια απόφαση στη λογική τηλεπαραθύρων του Πλεύρη και του Μπογδάνου” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Ανδρουλιδάκης.

Να σημειωθεί ότι ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης έχει δημιουργηθεί για τους συλληφθέντες καθώς δύο εξ αυτών είναι κωμικοί της stand up σκηνής.

Να θυμίσουμε ότι μετά τη λήξη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίαςη ομάδα Δράση επιτέθηκε απρόκλητα σε διαδηλωτές που αποχωρούσαν ειρηνικά τους οποίους και ξυλοκόπησαν ενώ προσήγαγαν τρεις.

Το έγγραφο της απόφασης

Η δικηγόρος, Αντωνια Λεγάκη, εκπρόσωπος των δύο καλλιτεχνών, μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε: “Είναι πρωτοφανής η απόφαση, για παράδειγμα το ένα παιδί εργάζεται στα Εξάρχεια. Έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά και με τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της Δικαιοσύνης, η οποία εκ του Συντάγματος οφείλει να τα εγγυάται όταν η εκτελεστική εξουσία τα παραβιαζει.

Σημερα, η Δικαιοσύνη, συντασσόμενη απολύτως με την κυβέρνηση, καταργεί ανερυθρίαστα ένα δικαίωμα που κέρδισε ο λαός μας με αίμα και μετά γράφτηκε στο Σύνταγμα ως ανώτατος νόμος. Όλη η Ελλαδα πλέον γνωρίζει μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, την αθωότητα των κατηγορουμένων και την ενοχή της Αστυνομίας. Αλλά για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή μπροστά στα βίντεο αλλά όχι κουφή μπροστά στα κελεύσματα της κυβέρνησης”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια