Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 72 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν,ανάμεσα τους 22 παιδιά, παρέμεναν στην παραλία της Σκάλας στην Συκαμιά της Λέσβου μέχρι να βρεθεί ασφαλής τρόπος για να μεταφερθούν κάπου, μετά τα γεγονότα του μεσημεριού, όπου κάτοικοι του νησιού είχαν αποκλείσει και τους δυο δρόμους που οδηγούν στην παραλία.

Όπως αναφέρει η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη σε ανάρτηση της στο Facebook, για να φτάσει στη Σκάλα, είχε κρυμμένο τον εξοπλισμό της στο αυτοκίνητο για να μην την σταματήσουν τα “μπλόκα” των κατοίκων που με στιλιάρια και μάσκες έκαναν έλεγχο ειδικά στα “ενοικιαζόμενα”. Φόβος επικρατεί στους φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, μετά τον ξυλοδαρμό στη Θέρμη Γερμανού φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα. 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια