Αποκλεισμός πέντε χρόνων από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε σε οπαδό της, ο οποίος εκφράστηκε ρατσιστικά κατά του Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ο 58χρονος Ίαν Μπάλντρι από το Μπράντφορντ έχει επίσης καταδικαστεί σε 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, αφότου παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα ενώ πανηγύριζε ένα γκολ του Στέρλινγκ ενάντια στην Μπόρνμουθ το Δεκέμβριο του 2018.

Ο Μπάλντρι υποστήριξε στο Ειρηνοδικείο του Μάντσεστερ ότι παρασύρθηκε πάνω στον ενθουσιασμό του και έκτοτε το έχει μετανιώσει που μίλησε έτσι.

Ο Στέρλινγκ δεν άκουσε τι είπε ο Μπάλντρι εκείνη τη στιγμή, όμως τον άκουσαν αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας.

Ένας δεύτερος κατηγορούμενος, ο Τζέιμς Ρος ΜακΚόνελ, δήλωσε ένοχος για το αδίκημα της ρατσιστικής προσβολής σε δημόσιο χώρο κατά τη διάρκεια του ίδιου περιστατικού.

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων με διετή αναστολή, αποκλεισμό πέντε χρόνων από το ποδόσφαιρο και θα χρειαστεί να συμπληρώσει 250 ώρες κοινωνικής εργασίας.

“Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Σίτι που κατήγγειλαν τα δύο περιστατικά και που συνεργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια των ερευνών”, ανέφερε ανακοίνωση της Σίτι.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η ιταλική αστυνομία εξέδωσε εντολή αποκλεισμού πέντε χρόνων από το ποδόσφαιρο σε έναν 38χρονο που κρίθηκε ένοχος για τη δημιουργία ρατσιστικών τραγουδιών κατά του Μάριο Μπαλοτέλι σε παιχνίδι της Serie A ανάμεσα στη Χελάς Βερόνα και την Μπρέσια τον Νοέμβρη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια