Επίθεση από ομάδα φασιστών το βράδυ της Δευτέρας στη Σκάλα Λουτρών της Λέσβου καταγγέλλει η οργάνωση Mare Liberum η οποία δημοσιεύει σχετικό βίντεο. Όπως εξηγούν, ενώ το σωστικό σκάφος ήταν αραγμένο, η ομάδα πλησίασε, ούρλιαζε, απειλούσε και έριχνε βενζίνη στο κατάστρωμα, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να αναγκαστεί να φύγει και να αγκυροβολήσει στην ανοιχτή θάλασσα.

«Η ομάδα μας δέχτηκε επίθεση από πλήθος φασιστών ενώ το MARE LIBERUM ήταν αραγμένο στη Σκάλα Λουτρών της Λέσβου. Ούρλιαζαν, απειλούσαν και έριχναν βενζίνη στο κατάστρωμα μας! Το πλήρωμά μας αναγκάστηκε να φύγει και αγκυροβολήσαμε στην ανοικτή θάλασσα» σημειώνει η οργάνωση Mare Liberum η οποία δημοσιεύει σχετικό βίντεο.

«Είμαστε όλοι εντάξει. Θα παραμείνουμε και θα συνεχίσουμε τη καταγραφή!», προσθέτουν οι ίδιοι.

Mare Liberum attacked by fascists

Our crew was attacked by a mob of fascists while the MARE LIBERUM was docked in Skala Loutron, Lesvos. They shouted, threatened us & poured gasoline on our deck! Our crew saw themselves forced to leave & is now anchoring offshore. Everyone of the Crew is ok. We'll stay & keep monitoring!

Gepostet von Mare Liberum am Montag, 2. März 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα ξημερώματα στη Χίο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, «από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία», αποθήκη που διατηρούσαν οργανώσεις αλληλεγγύης στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας της Χίου. «Η αποθήκη της Χίου ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2015. Ξεκίνησε ως προσπάθεια ντόπιων να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφθαναν κατά χιλιάδες στο νησί. Όλα αυτά τα χρόνια έχει διανείμει ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, παιχνίδια, στρώματα, καρότσια, σε πρόσφυγες και μετανάστες της ΒΙΑΛ και σε σπίτια της πόλης» αναφέρουν σχετικά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*Από το thepressproject.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]