Έξι πρόσφυγες από τους 180 διασωθέντες που επιβαίνουν στο πλοίο «Ocean Viking» αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, οι δύο πέφτοντας στη θάλασσα.

Το «Ocean Viking» βρίσκεται στα ανοιχτά της Μεσογείου, χωρίς να έχει λιμάνι να ελλιμενιστεί, με την κατάσταση των διασωθέντων, μεταξύ των οποίων 1 έγκυος και 25 ανήλικοι – οι 17 ασυνόδευτοι – να είναι απελπιστική. Άλλοι τσακώνονται μεταξύ τους ή απειλούν τους επιζώντες και τα μέλη του πληρώματος.

Η SOS Mediterranee, που διαχειρίζεται το πλοίο, υπέβαλε επτά αιτήματα για άδεια εισόδου σε ασφαλές λιμάνι, αλλά η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν για ακόμα μια φορά να αφήσουν πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβαστούν στο έδαφός τους.

Πρόκειται για ανθρώπους που διασώθηκαν από καρυδότσουφλα λαθρεμπόρων στην κεντρική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιχειρήσεων μεταξύ 25 Ιουνίου και 30 Ιουνίου.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε πως η πρώτη επιχείρηση έγινε σε διεθνή ύδατα, όπου οι δικαιοδοσίες διάσωσης Ιταλίας και Μάλτας επικαλύπτονται, ενώ οι άλλες στην περιοχή αναζήτησης και διάσωσης της Βαλέτας.

Η ΜΚΟ απέδωσε τις απόπειρες αυτοκτονίας στις επιπτώσεις που έχουν το αδιέξοδο και η απουσία λύσης στην ψυχική υγεία ορισμένων, και εξέφρασε την έντονη ανησυχία της σημειώνοντας ότι κάποιοι κινδυνεύουν να μη διασωθούν όσοι πηδήξουν στη θάλασσα ξανά, λόγω των επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια