Από το βράδυ της 1η Μαρτίου, η κεντρική σελίδα του ThePressProject στο Facebook έχει λάβει τρεις ειδοποιήσεις για «παραβίαση των όρων της κοινότητας», σε αναρτήσεις που καλύπτουν ειδησεογραφικά τις κινητοποιήσεις για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η σελίδα δεν έχει πέσει, τουλάχιστον ακόμα, αλλά έχει υποστεί περιορισμούς.

Μολονότι η ένστασή του μέσου έγινε δεκτή για την πρώτη ανάρτηση, που μάλιστα αφορούσε δημοσίευση του Σαββάτου, 27 Φεβρουαρίου, λόγω των άλλων δύο αναρτήσεων, οι οποίες αυτήν τη στιγμή έχουν κατέβει, η σελίδα του TPP τελεί υπό περιορισμούς, κυρίως ως προς την απήχηση σε άτομα που την ακολουθούν, ενώ παράλληλα το Facebook ενημέρωσε ότι η σελίδα κινδυνεύει να κατέβει ολοκληρωτικά, ενώ η δημοσιογράφος του TPP που έκανε μέσω της σελίδας τις αναρτησεις αποκλείστηκε για έναν μήνα.

Οι απαγορεύσεις επηρεάζουν και τη δυνατότητά να εκπέμπει το TPP μέσω live video στο facebook, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταδώσει όπως θα ήθελε την εκδήλωση των δικηγόρων (μεταξύ αυτών και της δικηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Γιάννας Κούρτοβικ) για το νομικό κομμάτι της απεργίας πείνας του κρατούμενου.

“Παρακολουθούμε εδώ και μέρες, όχι μόνο τα πολύ σοβαρά φαινόμενα λογοκρισίας χρηστών στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την κλιμάκωσή τους. Για αναρτήσεις που ουδεμία σχέση είχαν με προώθηση της βίας ή της τρομοκρατίας, έχουν λογοκριθεί δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ιστορικοί, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος. Τώρα, βρισκόμαστε και εμείς αντιμέτωποι με αυτό, ως ειδησεογραφικό μέσο και μάλιστα, ώς ένα πλήρως επαγγελματικό ΜΜΕ που οικονομικά βασίζεται αποκλειστικά στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του για να υπάρχει. Επομένως, η ορατότητα για εμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διάχυση του περιεχομένου μας, είναι και θέμα βιωσιμότητας”, σημειώνει η συντακτική ομάδα του The Press Project και συνεχίζει:

“Υπάρχουν άνθρωποι που καλόπιστα μας λένε ότι το Facebook είναι ένας ιδιωτικός κολοσσός και θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικά κοινωνικά μέσα, ώστε να «απεξαρτηθούμε». Η άποψη αυτή παραγνωρίζει ότι ένα σημαντικό, όπως έχει αποδειχθεί, μέρος της μάχης της ενημέρωσης, απέναντι στο πρωτοφανές συστημικό τείχος που έχει ορθωθεί, παίζεται στις μεγάλες πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν θάλαμο όπου θα τα λέμε μεταξύ μας όσοι συμφωνούμε, αυτό θα ήταν εξαιρετικά βλαβερό και ουσιαστικα θα εξυπηρετούσε όσους επιθυμούν την πλήρη θωράκιση της κυβέρνησης από την κριτική. Ωστόσο έχουμε κάνει ήδη κινήσεις, όπως το newsletter και την ολοκλήρωση της εφαρμογής για κινητά, ώστε να μοιράζεται το ενημερωτικό μας περιεχόμενο και με άλλους τρόπους, που ελπίζουμε να ανακοινώσουμε σύντομα.”

Το TPP απευθύνει κάλεσμα στους αναγνώστες να έχουν την ιστοσελίδα στους σελιδοδείκτες του browser τους και να κάνετε like/follow/subscribe στα υπολοιπα social media του TPP:

Στη σελίδα ThePressProject premium και στη σελίδα της Ανασκόπησης στο Facebook

Στις σελίδες του σε Instagram και Twitter

Στο κανάλι του στο Youtube

 

Διαβάστε επίσης:

Για το Facebook η χτεσινή συγκέντρωση δεν έγινε ποτέ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια