Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που έχει υποβάλει ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε ζητήσει την εξαίρεση των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ένοχο.

Έτσι, συνεχίζεται η διαδικασία με την πρόταση της Εισαγγελέως επί των ποινών, ώστε να ακολουθήσει η απόφαση του Εφετείου επί των ποινών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης, δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας.

Τι προηγήθηκε

Ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου για το οποίο ορίστηκε νέα σύνθεση στην έδρα, όμως προέκυψε εμπλοκή στη συζήτηση, καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης Μαρία Βετούλα- Σιμιτζή, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η αίτηση της κ. Σημιτζή έγινε αποδεκτή και έτσι ανέβηκε νέα σύνθεση στην έδρα από την οποία η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα του Γ. Λαγού. «Η αίτηση εξαίρεσης πρέπει να περιέχει με σαφήνεια τους όρους της εξαίρεσης και τα μέσα απόδειξης αυτής. Κατά την ανάπτυξη του αιτήματος δεν αναπτύχθηκαν πραγματικά περιστατικά ως προς αυτό. Η αίτηση είναι αόριστη, ασκήθηκε καταχρηστικά και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη» είπε. Εφόσον η εισήγηση έγινε τελικά δεκτή επέστρεψε στην έδρα η αρχική σύνθεση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια