Η Amazon ανακοίνωσε ότι αποσύρει από την αγορά «χριστουγεννιάτικα στολίδια» και άλλα εμπορεύματα με εικόνες από το Άουσβιτς, τα οποία πωλούνταν από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «όλοι οι πωλητές πρέπει να ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές πώλησής μας» και πως με όσους δεν συμμορφωθούν θα διακοπεί η συνεργασία.


Η κίνηση έρχεται μετά τη δημόσια έκκληση του κρατικού μουσείου Άουσβιττς-Μπιρκενάου προς την Amazon να σταματήσει τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων, μεταξύ των οποίων ένα ανοιχτήρι κρασιού με εικόνες από το στρατόπεδο του θανάτου και ένα mouse-pad για τη «σφαγή» του Μπιρκενάου. Το μουσείο σημειώνει ότι «η πώληση χριστουγεννιάτικων στολιδιών και δώρων με εικόνες από το Άουσβιτς δεν είναι πρέπουσα, ότι τα προϊόντα αυτά προκαλούν ενόχληση και δείχνουν έλλειψη σεβασμού».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια