Ποσό 17 εκατ. ευρώ κατέβαλε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στον παραχωρησιούχο του δρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρου-Σπάρτης, αποζημιώνοντας την εταιρεία Μορέας για την απώλεια εσόδων λόγω των περιορισµών στην κυκλοφορία των πολιτών που επέβαλε η κυβέρνηση προς περιορισµό των συνεπειών της νόσου COVID-19. Στα 108,5 εκατ. ευρώ οι κρατικές επιδοτήσεις της εταιρείας για μειωμένα έσοδα από το 2016.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η εταιρεία Μορέας λαμβάνει επιδότηση 17.050.681 ευρώ, που προβλέπονται από την σύμβαση της εταιρείας από τη σύμβαση του 2015 και την Πρόσθετη Επιδότηση λειτουργίας που περιλαμβάνει.

Σημειώνεται πως από την υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα, για μειωμένα έσοδα, το κράτος έχει καταβάλει στην εταιρεία για μειωμένα έσοδα- συνολικά ποσά που φτάνουν τα 108.418.719,71 ευρώ. Κατά τη συμφωνία, η Πρόσθετη Επιδότηση Λειτουργίας δύναται να φτάσει έως τα 330 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες της περιοχής, η εταιρεία απέστειλε στα τέλη Μαρτίου έγγραφο στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με το οποίο γνωστοποιεί πως «επιφυλάσσεται των πάσης φύσεως δικαιωµάτων του, σύµφωνα µε τις προβλέψεις της Σύµβασης Παραχώρησης και της ισχύουσας νοµοθεσίας».

Όπως αναφέρεται, το υπουργείο απάντησε τότε πως «το ∆ηµόσιο δε θα προβεί σε καµία αποζηµίωση απώλειας εσόδων προς τον Παραχωρησιούχο λόγω της πανδηµίας», και κάλεσε την εταιρεία «να προβεί σε αναγγελία της απαίτησης αποζηµίωσης απώλειας εσόδων λόγω της πανδηµίας (business interruption) προς τους ασφαλιστές του προκειµένου να λάβει από αυτούς την προβλεπόµενη αποζηµίωση». Η δε εταιρεία ανταπάντησε πως «σε περίπτωση που ήθελε κριθεί ότι δεν δικαιούται ασφαλιστική αποζηµίωση (σ.σ. από τους ασφαλιστές του) επιφυλάσσεται της δυνατότητας να ασκήσει τα δικαιώµατά του από τη Σύµβαση Παραχώρησης».

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ

*Από το ThePressProject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]