Την μαζική και ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο ακολούθησαν τυχαίες προσαγωγές κόσμου στα στενά των Εξαρχείων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα στη γειτονιά και με το πέρας της πορείας άρχισαν να δρουν εναντίον όσων επέστρεφαν στα Εξάρχεια.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα, δύο μέλη της οποίας οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ χωρίς ουσιαστική αιτία.

“Μετά το τέλος της μαζικής, ειρηνικής πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα φοιτητών μελών του «Ξ» κατευθύνονταν στο σπίτι μέλους της παρέας στα Εξάρχεια. Στη διαδρομή τους σταμάτησαν αστυνομικοί, οι οποίοι τους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Πρόκειται για τους σ. Ειρήνη Ε. και Ζήση Σ.

Έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη προκλητική ενέργεια από την πλευρά της αστυνομίας, που το τελευταίο διάστημα έχει βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία και τους αγώνες της.

Αφού δε βρήκαν την αφορμή να επιτεθούν στη μεγάλη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι δυνάμεις καταστολής έστρεψαν την προσοχή τους στα Εξάρχεια, όπου όπως φαίνεται σταματάνε για έλεγχο και συλλαμβάνουν οποιονδήποτε μοιάζει «ύποπτος», ακόμη κι αν πρόκειται απλά για νέους ανθρώπους που πηγαίνουν στο σπίτι τους μετά τη λήξη της διαδήλωσης”.

Πορεία Πολυτεχνείου. Άγριο πέσιμο στα Εξάρχεια και προσαγωγές στο σωρό. #Πολυτεχνείο 17-11-19

Gepostet von Marios Lolos am Sonntag, 17. November 2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X