Νέα επίθεση της αστυνομίας εναντίον δημοσιογράφου σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης έβγαζε βίντεο τα γεγονότα στο ΑΠΘ, και την ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς. Όμως κατά τη διάρκεια της καταγραφής αστυνομικός τον παρεμπόδισε και τον απομάκρυνε βίαια όπως ακούγεται από την κάμερα του δημοσιογραφου, που έμεινε ανοιχτή κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ο δημοσιογράφος παρέμεινε στον χώρο και ζήτησε τα διακριτικά του αστυνομικού, όμως άλλος αστυνομικός εμπόδισε την διαδικασία και δεν δίστασε να τον βρίσει, όπως φαίνεται στο τέλος του παρακάτω βίντεο, παρότι βρίσκονταν μπροστά σε πολλές κάμερες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τοποθέτηση διακριτικών στους αστυνομικούς προκειμένου να καταγγέλονται οι αυθαιρεσίες είναι ένα μέτρο για το οποίο δεσμεύτηκε πρόσφατα ο Υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όμως από ότι φαίνεται δεν έχει εφαρμοστεί.

Πριν την επίθεση στον δημοσιογράφο είχε προηγηθεί περικύκλωση του κάμπους από την αστυνομία και αποκλεισμός του προκειμένου να μην μπορεί να μπει ή να βγει κανείς από τις περισσότερες πόρτες. Οι φοιτητές αντέδρασαν και μπήκαν στο ΑΠΘ διεκδικώντας να αποχωρήσει η αστυνομία. Τελικά, μετά το περιστατικό οι φοιτητές βγήκαν από το ΑΠΘ διώχνοντας τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια οι πραγματοποίησαν πορεία προς όλες τις εισόδους και αφαίρεσαν τα λουκέτα προκειμένου το πανεπιστήμιο να είναι προσβάσιμο.

*Από την Ελληνοφρένεια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια