Τη Σοφία Βούλτεψη επέλεξε για το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο των θεμάτων Ασύλου & Ένταξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για την τύχη χιλιάδων οικογενειών που βρίσκονται σε καμπ – κολαστήρια ανά την Ελλάδα.

Μία από τις χειρότερες τοποθετήσεις της σε βάρος των προσφύγων είχε γίνει την επαύριο της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι στις 20 Ιανουαρίου του 2014, όταν βυθίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το νησί σκάφος με πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και τη Συρία με αποτέλεσμα να πνιγούν 9 παιδιά και 3 γυναίκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιζώντων, οι λιμενικοί τους αντιμετώπισαν βίαια, καθώς έδεσαν τη βάρκα τους στο σκάφος τους κι επιχείρησαν με μεγάλη ταχύτητα να τους επαναπροωθήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν ν’ αναποδογυρίσει η βάρκα και να πνιγούν οι άνθρωποι. Όπως είχε καταγγελθεί οι λιμενικοί απώθησαν όσους βρίσκονταν στη θάλασσα και προσπάθησαν να πιαστούν απ’ το σκάφος τους, ενώ ένας πρόσφυγας που προσπάθησε με ξύλο να σώσει τη σύζυγό του χτυπήθηκε.

Την επαύριο αυτών των γεγονότων, αντί να βγει η κυβέρνηση και να ζητήσει συγγνώμη, αρχικά ο Νίκος Δένδιας και στη συνέχεια η Σοφία Βούλτεψη, επιχείρησαν ν’ απαντήσουν στην κριτική που γινόταν με ρατσιστικά επιχειρήματα και ανακρίβειες.

Η νυν αρμόδια για θέματα Ασύλου κι Ένταξης με δηλώσεις της στο κανάλι MEGA, έλεγε με περισσή… αγανάκτηση: «Μας έχουν τρελάνει μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι κλείνουν την Αθήνα, περιφέρουν Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς….»

Στη συνέχεια μάλιστα είχε προσθέσει ότι οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και την Συρία δεν ήταν τίποτε άλλα παρά «άοπλοι εισβολείς και όπλο στα χέρια της Τουρκίας» συμπεριλαμβάνοντας προφανώς και τα 12 πνιγμένα γυναικόπαιδα που δεν κατάφεραν τελικά να «εισβάλουν» στη χώρα μας.

Σ’ αυτό το στέλεχος έδωσε λοιπόν το χρίσμα ο Κ. Μητσοτάκης ν’ αναλάβει μία τόσο σημαντική αρμοδιότητα για το προσφυγικό, τη στιγμή που ήδη οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου γεννούν μεγάλο προβληματισμό για τον ρυθμό και τον τρόπο που εκτυλίσσονται. Τα χειρότερα έπονται.

 

Διαβάστε επίσης:

O «θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη» υπουργοποιήθηκε

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια