Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση 17χρονου αγοριού κοντά στο Λος Άντζελες, που καταγράφηκε ως ο πρώτος ανήλικος νεκρός από κορονοϊό στις ΗΠΑ. Οι αρχές υγείας της πόλης επανεξετάζουν την υπόθεσή του, αποκαλώντας την ως “περίπλοκη” και χρήζουσα “περαιτέρω” έρευνας από το ομοσπονδιακό κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε πως “Παρότι αρχικά τεστ έδειξαν θετικό αποτέλεσμα για COVID-19, η περίπτωση είναι περίπλοκη και ίσως υπάρχει εναλλακτική εξήγηση για την απώλεια αυτή. Τα προσωπικά δεδομένα του ασθενή δε μας επιτρέπουν να πούμε άλλες λεπτομέρειες σε αυτή τη φάση”.

Ακόμα όμως κι αν είχε τελικά κάποιο υποκείμενο νόσημα (δεν είχε αναφερθεί κάτι από τους γονείς του) ή αν οφείλεται σε άλλα αίτια ο θάνατός του, δεν αναιρείται το γεγονός ότι υπήρξαν εγκληματικοί χειρισμοί από πλευράς υγειονομικών δομών, που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως να έχουν προλάβει έγκαιρα την επιδείνωση της κατάστασης.

Οργισμένος δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN χθες ο δήμαρχος της πόλης Λάνκαστερ όπου ζούσε ο νεαρός, ο οποίος ξεψύχησε στις 18 Μαρτίου. “Την Παρασκευή ήταν καλά, την Τετάρτη πέθανε” λέει ο δήμαρχος. “Μιλάμε για πέντε μέρες” πρόσθεσε, επικρίνοντας την καθυστέρηση των αρχών της πολιτείας να ενημερώσουν για το θάνατο του νεαρού. “Δεν το πιστεύω ότι χρειάστηκε μια βδομάδα για να μάθουν ότι ένα παιδί πέθανε στην πόλη μου”.

Ο δήμαρχος υποστηρίζει πως μίλησε με τον πατέρα του παιδιού, που του εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί. Όταν το παιδί αρρώστησε, οι γονείς του το πήγαν σε ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης, αλλά εκεί τον απέρριψαν επειδή δεν είχε ασφάλιση υγείας. τότε οι γονείς το τον πήγαν στα επείγοντα τοπικού νοσοκομείου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

“Όταν ένα παιδί έρχεται με δύσπνοια, το σταθεροποιείς και καλείς ασθενοφόρο, δε ζητάς ασφάλιση”, αναφωνεί οργισμένος ο δήμαρχος. Στο νοσοκομείο ο 17χρονος υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και μετά τα αποτελέσματα οι γονείς του άκουσαν πως είναι κι εκείνοι θετικοί, αλλά δεν τους έγινε το τεστ.

Παρά την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων του τεστ από τις υγειονομικές αρχές της κομητείας, άτομα του κύκλου του, όπως ένας συμμαθητής του και ο πατέρας του έχουν ανιχνευθεί ως θετικοί στον ιό. Επιπλέον, ο πατέρας του νεαρού που έχασε τη ζωή του εκφράζει φόβους για τις αγκαλιές και τα φιλιά στην κηδεία, με το δήμαρχο να επισημαίνει ότι είναι ασαφές αν γνώριζαν ότι ο νεαρός έπασχε από κορονοϊό.

Πηγή: katiousa.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια