Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά, του 29χρονου εργάτη που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στις 6 Ιουνίου στο εργοστάσιο της «Ήπειρος» στην Άρτα. Οι καταγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που φιλοξενήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής.

Για «εγκληματική αμέλεια» από τη μεριά της εταιρείας «Ήπειρος» όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας στο εργοστάσιο κάνουν λόγο οι δικηγόροι της οικογένειας του νεκρού εργάτη, Χρήστου Ζορμπά στην Άρτα. Oι τρεις δικηγόροι μαζί με την οικογένεια υπέβαλλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας προς κάθε υπεύθυνο, σύμφωνα με το Νόμο, του εργοστασίου για παραβίαση του ποινικού κώδικα σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας και προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες «για την ανθρωποκτονία του Χρήστου», όπως αναφέρει το arta2day.gr.

Οι τρεις δικηγόροι, Όλγα Τσουμάνη, Εύη Συγίζη και Θανάσης Καμπαγιάννης τόνισαν ότι έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκέστατα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το πατάρι με τους ηλεκτρολογικούς πίνακες ήταν ένα επικίνδυνο ρημαδιό».

Επίσης, ζήτησαν με εισαγγελική παραγγελία όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση ενώ έχει διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια για να κάνει αυτοψία και να μελετήσει όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται. «Θα απευθυνθούμε στην Εισαγγελία με υπόμνημα για να προσέλθουν και να καταθέσουν μάρτυρες» τόνισαν οι τρεις δικηγόροι, για να προσθέσουν «Η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη και αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο την οικογένεια του Χρήστου αλλά και κάθε εργαζόμενο».

Επεσήμαναν δε, ότι υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας πριν ακόμη γίνει αυτοψία και εκδοθεί πόρισμα, δημόσια, βάσει αυτήκοων μαρτύρων, δήλωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Αυτός ήταν ο λόγος της παρέμβασης που ακολούθησε από τους δικηγόρους «για να φθάσουν τα μηνύματα εκεί που έπρεπε» σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννης.

Κατά την συνέντευξη τύπου οι τρεις δικηγόροι απηύθηναν έκκληση στους συναδέλφους του Χρήστου, αλλά και σε όλους όσοι ενεπλάκησαν στο τραγικό συμβάν, να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.

Σωματεία και συνδικαλιστές απαιτούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου του Χρήστου Ζορμπά

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η καμπάνια που έχει ξεκινήσει με ψηφίσματα από σωματεία, Ομοσπονδίες και συνδικαλιστές που απαιτούν να διαλευκανθεί ο θάνατος του 29χρονου Χρήστου. Σύμφωνα με την οικογένεια, τα τελευταία ψηφίσματα προέρχονται από: την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης (τέως Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας), το Σωματείο Εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ, από τον Σύλλογο Δασκάλων «Παρθενώνας» κ.ά. με την υπόθεση να έχει πάρει πανελλαδική διάσταση.

Με πληροφορίες arta2day.gr, pagenews.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια