Γράφει η έχουσα άποψη για τα πάντα

Ας πούμε και μια άποψη, όλο μελέτες και στατιστικά θα αναλύουμε;

Επειδή, εδώ και δύο μήνες ξύνομαι και παρασιτώ με τα επιδόματα του κράτους, σκέφτηκα να κάνω μερικές προτάσεις στην κυβέρνηση, που έχει υποστεί τεράστιο φόρτο εργασίας και βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Γιατί η κατάρρευση είναι εμφανής και ένας ανασχηματισμός δεν φέρνει την άνοιξη.

Βασιζόμενη στα γεγονότα αλλά και στις αποφάσεις της κυβέρνησης, έχω να κάνω τις εξής προτάσεις:

Η εστίαση μπορεί να ανοίξει αύριο κιόλας, αρκεί να τεθούν επαρκή μέτρα. Θα τηρούνται οι αποστάσεις και η χρήση μάσκας αλλά όσοι/ όσες εισέρχονται π.χ. στο καφέ θα προσκυνούν την μηχανή του εσπρέσο και θα την φιλούν για να τους φτιάξει καλό καφεδάκι. Έπειτα, ο μπουφετζής καθώς ετοιμάζει το καπουτσίνο, θα λέει μια προσευχούλα και μετά με το ίδιο κουταλάκι, θα μοιράζει από λίγο στο στόμα του/της κάθε πελάτη/ πελάτισσας.  Όλοι και όλες, ανεξαιρέτως, θα πληρώνουν το καφεδάκι και θα αφήνουν επιπλέον χρήματα, σε ένα κουτί που θα το ονομάσουμε παγκάρι. Το αυτό και στα εστιατόρια, φιλώντας την μαγειρική εστία και κοινωνώντας μια μελιτζανοσαλάτα.

Η τηλεργασία και τηλεκπαίδευση  είναι περιττές. Εργαζόμενοι/ εργαζόμενες, μαθητές και μαθήτριες, αντί να συνωστίζονται στο τρένο και στα λεωφορεία, θα επιβαίνουν στα αεροπλάνα, που υπό άλλες συνθήκες έχουν προορισμό το Ντουμπάι. Αυτά τα αεροπλάνα, όσο διαρκεί η πανδημία, θα διατεθούν για το γενικό καλό –έναντι αντιτίμου, βεβαίως, ξέρετε εσείς- και θα κάνουν τα δρομολόγια Πατήσια-Ομόνοια, Καλαμαριά-Αριστοτέλους. Επιθυμητό θα είναι κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι επιβαίνοντες να επιδίδονται σε ευγενή αθλήματα, όπως το τένις ή το γκολφ, ώστε να ξεβλαχέψουμε επιτέλους.

Πορείες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, πολιτικές συναθροίσεις και συζητήσεις, ακόμα και κινηματογραφικές προβολές ας απαγορεύονται και αφού εμβολιαστούμε. Δεν είναι κακή ιδέα! Μην ξεχνάτε ότι και από τον κορωνοϊό να ξεμπερδέψουμε, υπάρχουν πάμπολλες μολυσματικές ασθένειες, όπως η μαλάρια και ο καλλιεργημένος άνθρωπος.

Οι εταιρείες κούριερ, με σκοπό την τόνωση της οικονομίας, να μαστιγώνουν σε κοινή θέα τους μεταφορείς αλλά και τους/ τις άλλους/ άλλες υπαλλήλους. Ένα μπουνίδι δεν είναι επαρκές, όπως αποδεικνύει η τεράστια δυσαρέσκεια των καταναλωτών/ καταναλωτριών. Αφού θα γίνουν πιο παραγωγικοί/ παραγωγικές, να περάσουν και μια βόλτα από την Ακρόπολη ώστε να επιδιορθώσουν τυχόν φθορές. Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και τις αξίες της δουλείας.

Τέλος, να αποδεσμεύσουμε επιστήμονες και επιστημόνισσες από τα πόστα τους και τις θέσεις τους να αναλάβουν διάσημες ηθοποιοί, που να μας εξηγούν με επιχειρήματα γιατί να γίνουμε ανθρώπινες ασπίδες μπροστά στο εμβολιασμό των παιδιών μας, διάσημοι αθλητές, που να μας συμβουλεύουν με ποιον ανερυθρίαστο τρόπο να γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τους ηλικιωμένους/ τις ηλικιωμένες κι εμείς ο νεαρός πληθυσμός να μην εμβολιαστούμε γιατί είμαστε παρτάκηδες. Αν, ο μη γένοιτο, νοσήσετε και χρήζετε νοσηλείας, θα σας διασωληνώσω εγώ, που έχω και άποψη κιόλας!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια