Λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος, η κυβέρνηση στο πνεύμα της στάσης που κράτησε ολόκληρη τη χρονιά, προχώρησε σε μία ακόμη επιχείρηση-επίδειξη αστυνομικής καταστολής.

Αυτή τη φορά η αστυνομία με δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλε στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ζωγράφου, τρομοκρατώντας φοιτητές/τριες που είχαν κάνει κατάληψη λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Όπως καταγγέλθηκε μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αστυνομικοί κατά την έφοδο τους προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις, κάτι που είχαν κάνει και παλιότερα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου κατά τις ημέρες της επετείου του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για μια τακτική, που αποσκοπεί όπως καταγγέλλεται να φορτωθούν τις ζημιές αργότερα οι φοιτητές και να χρησιμοποιηθούν οι εικόνες ως στοιχεία που να νομιμοποιούν την παρέμβαση της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητές/τριες που διαμένουν στις εστίες είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατάληψη για να διεκδικήσουν διάφορα αιτήματα όπως η αποσύνδεση των βαθμολογικών κριτηρίων με την αποδοχή των αιτημάτων παράτασης της διαμονής, η βελτίωση των υποδομών κ.α.

Ωστόσο η αντίδραση της Πρυτανείας του παν/μιου Αθηνών, ήταν αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των φοιτητών/τριών που οξύνονται στην περίοδο της πανδημίας να τους απειλήσει πως αν δεν τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους θα διακοπεί η σίτιση, η ύδρευση ακόμα και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πριν μία εβδομάδα περίπου οι απειλές της Πρυτανείας πραγματοποιήθηκαν αναγκάζοντας τους φοιτητές/τριες των εστιών να καταφύγουν στο μέτρο της οργάνωσης συλλογικής κουζίνας προκειμένου να σιτιστούν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύοντας στα social media, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται αυτή την ώρα σ’ εξέλιξη με αστυνομικούς και εισαγγελέα να γυρνούν στους διαδρόμους των εστιών και ν’ απειλούν με συλλήψεις τους φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση της πανδημίας οι εστίες είχαν εκκενωθεί και πάλι με τη βία, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι φοιτητές/τριες να επιστρέψουν στα χωριά και στις πόλεις καταγωγής τους.

SOS! Εισβολή της αστυνομίας μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ)!!

Ξημερώματα προπαραμονής…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια