Η καταγγελία:

Σήμερα, 5/4, ένας φίλος από το Πακιστάν περπατούσε στην οδό Αμφιπόλεως στο Βοτανικό με κατεύθυνση το σταθμό Ρουφ του προαστιακού. Στο φανάρι, 2 μηχανές ΔΙΑΣ με αντίθετη κατεύθυνση, έκαναν αναστροφή και τον σταμάτησαν. Τον ρώτησαν πού μένει και πού πάει, τους έδειξε το χειρόγραφο χαρτί ότι βγαίνει για σωματική άσκηση και στη συνέχεια του ζήτησαν άδεια παραμονής. Τους έδειξε την βεβαίωση αίτησης, διότι περιμένει τα χαρτιά του τον ερχόμενο μήνα, εκείνοι του την έσκισαν, φωνάζοντας ότι αυτό δεν μετράει πουθενά, τον έσπρωξαν και τον κόλλησαν στον τοίχο χτυπώντας τον στο πρόσωπο, ο ένας έβγαλε το όπλο του, οι δύο τον κρατούσαν και ο τέταρτος κοιτούσε γύρω. Ένας τον έφτυσε. Σε εκείνη τη φάση το τηλέφωνο του παιδιού χτυπούσε, οι μπάτσοι είδαν ότι οι κλήσεις ήταν από την κοπέλα του και άρχισαν να τον ειρωνεύονται λέγοντας «Έχεις κάνα ραντεβού;» και «Σε ψάχνει η γκομενίτσα σου;».

Στη συνέχεια του κατέβασαν το παντελόνι και του άνοιξαν το μπουφάν, του έκαναν σωματικό έλεγχο δήθεν για ναρκωτικά, έψαξαν κάτω από το εσώρουχό του και του έβγαλαν κάλτσες και παπούτσια. Άρχισαν να τον απειλούν ότι θα τον κλείσουν μέσα εφόσον δεν έχει χαρτιά, του είπαν ότι θα τον πάνε στο τμήμα επιτόπου και όταν είδαν ότι δεν τους απαντούσε παρά μόνο ζήτησε να πάρει το δικηγόρο του, του το αρνήθηκαν χτυπώντας τον και τον ρώτησαν ειρωνικά αν σκοπεύει να βάλει και τα κλάματα. Επιπλέον, αμφισβητούσαν ότι το χαρτί της μετακίνησης ήταν γραμμένο από τον ίδιο και τον ειρωνεύονταν ότι αποκλείεται να ξέρει να γράφει τόσο καλά, του δήλωσαν ότι στο εξής θα στείλουν τις φωτογραφίες από τα χαρτιά του παντού και θα τον παρακολουθούν όπου κι αν πηγαίνει και τέλος του είπαν ότι θα τον στείλουν πίσω στο Πακιστάν αν θέλει να περπατάει ελεύθερα στο δρόμο ή να γυμνάζεται, γιατί «εδώ απαγορεύεται». Τον άφησαν έπειτα λέγοντας του ότι του κάνουν χάρη που τον αφήνουν και μόνο με την προϋπόθεση ότι θα πάει σπίτι. ‌ ‌

Για μια ακόμη φορά, το πρόσωπο της δημοκρατίας και των οργάνων διασφάλισής της έγινε εμφανές. Καταγγέλλουμε αυτό το περιστατικό όχι ως κάτι νέο, ούτε ως κάτι σοκαριστικό. Γνωρίζουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και μεταναστριών στην Ελλάδα, την κρατική αυθαιρεσία, την κακοποίηση τους από τα όργανα της τάξης και κάθε λογής φασιστικό σκουπίδι και τον γολγοθά τους -αν είναι τυχεροί- να πάρουν τα χαρτιά τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. ‌ ‌Θα λογαριαστούμε σύντομα με τους κανίβαλους αυτού του κόσμου. ‌ ‌ΚΑΝΕΙΣ/ΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ‌ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΆΣΤ(ΡΙ)ΕΣ. ‌ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΌΒΟ

Πηγή: Mali Kiya

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια