Την αναίτια εκδίωξή της από παγκάκι στο οποίο καθόταν στη Δάφνη καταγγέλλει γυναίκα με βίντεο που δημοσιεύει η κινηματική σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη.

Μάλιστα, όταν αρνείται να υπακούσει στις παράλογες και παράνομες εντολές, απειλείται με προσαγωγή.

Αναλυτικά η καταγγελία και το βίντεο:

Σήμερα Πέμπτη 7/4, λίγο πριν τις 21.00, στη Δάφνη, αστυνομικοί έφτασαν στο άνοιγμα πίσω από το 8ο δημοτικό και έδιωξαν τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο. Εγώ έφτασα εκείνη τη στιγμή και παρ´όλο που ήμουν μόνη μου, μου είπαν να αποχωρήσω. Όταν αρνήθηκα λέγοντας ότι δεν κάνω κάτι «παράνομο», μου ζήτησαν τη ταυτότητα μου. Θεωρώντας αυτονόητη την παραμονή μου στο χώρο προσπάθησα να τη διεκδικήσω, και τότε ανοίγοντας την πόρτα του περιπολικού, μου είπαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα. Μετά από έντονους διαπληκτισμούς με άφησαν τελικά να φύγω από το σημείο. Οι περιπολίες συνεχίστηκαν για πολλή ώρα σε όλη τη γειτονιά διώχνοντας κόσμο και από άλλα σημεία, ρίχνοντας ματιές ακόμα και στις αυλές των σπιτιών.

Οι πλατείες και τα πάρκα είναι ζωτικοί για κάθε γειτονιά και δεν μπορούν να καταπατούνται. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τη καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.

Η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους είναι ανάγκη και δικαίωμα μας.“

Εμείς, αφού συγχαρούμε την κοπέλα που είπε τα αυτονόητα και διεκδίκησε το δίκιο της μέχρι τέλους, θα θέλαμε με τη σειρά μας να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό της χώρας κύριο Μητσοτάκη και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κύριο Χαρδαλιά τα εξής:

Έχει απαγορευτεί εξ ολοκλήρου η κυκλοφορία μετά τη δύση του ηλίου στη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει;

Επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μόνο για να παράγουμε και να καταναλώνουμε;

Μαζέψτε τα όργανά σας που νομίζουν ότι μπορούν να εκκενώνουν δημόσιους χώρους κατά το δοκούν!”

Στη Δάφνη απαγορεύεται να κάθεσαι και μόνος σου…

Το Μένουμε Ενεργοί δημοσιεύει βίντεο και καταγγελία που έλαβε από φίλη της σελίδας και στο οποίο εκδιώκεται αναίτια και παράνομα από αστυνομικούς από παγκάκι στο οποίο καθόταν στη Δάφνη. Μάλιστα όπως θα δείτε, όταν αρνείται να υπακούσει στις παράλογες και παράνομες εντολές, απειλείται με προσαγωγή. Διαβάστε την καταγγελία όπως μας στάλθηκε:"Σήμερα Πέμπτη 7/4, λίγο πριν τις 21.00, στη Δάφνη, αστυνομικοί έφτασαν στο άνοιγμα πίσω από το 8ο δημοτικό και έδιωξαν τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο. Εγώ έφτασα εκείνη τη στιγμή και παρ´όλο που ήμουν μόνη μου, μου είπαν να αποχωρήσω. Όταν αρνήθηκα λέγοντας ότι δεν κάνω κάτι «παράνομο», μου ζήτησαν τη ταυτότητα μου. Θεωρώντας αυτονόητη την παραμονή μου στο χώρο προσπάθησα να τη διεκδικήσω, και τότε ανοίγοντας την πόρτα του περιπολικού, μου είπαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα. Μετά από έντονους διαπληκτισμούς με άφησαν τελικά να φύγω από το σημείο. Οι περιπολίες συνεχίστηκαν για πολλή ώρα σε όλη τη γειτονιά διώχνοντας κόσμο και από άλλα σημεία, ρίχνοντας ματιές ακόμα και στις αυλές των σπιτιών.Οι πλατείες και τα πάρκα είναι ζωτικοί για κάθε γειτονιά και δεν μπορούν να καταπατούνται. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τη καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.Η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους είναι ανάγκη και δικαίωμα μας."Εμείς, αφού συγχαρούμε την κοπέλα που είπε τα αυτονόητα και διεκδίκησε το δίκιο της μέχρι τέλους, θα θέλαμε με τη σειρά μας να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό της χώρας κύριο Μητσοτάκη και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κύριο Χαρδαλιά τα εξής: Έχει απαγορευτεί εξ ολοκλήρου η κυκλοφορία μετά τη δύση του ηλίου στη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει; Επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μόνο για να παράγουμε και να καταναλώνουμε;Μαζέψτε τα όργανά σας που νομίζουν ότι μπορούν να εκκενώνουν δημόσιους χώρους κατά το δοκούν!#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Donnerstag, 7. Mai 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια