Ένα ακόμη άδικο πρόστιμο των 300€ καταγγέλλεται στην σελίδα «Μένουμε Ενεργοί». Αυτή τη φορά αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε μετανάστη που καθαρίζει τζάμια σε φανάρι στο Χαϊδάρι!

Όπως αναφέρει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί:

Ένα ακόμη άδικο κορωνο-πρόστιμο των 300€ έρχεται να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα. Αυτή τη φορά σε μετανάστη καθαριστή τζαμιών σε φανάρι στο Χαϊδάρι επειδή, αν και φορούσε μάσκα, δεν διέθετε sms ή άδεια κυκλοφορίας. Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής επίδειξης ισχύος και αυθαιρεσίας προς τους πιο αδύναμους κι ανυπεράσπιστους.

Το τραγικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πως ενώ ο συγκεκριμένος κύριος βρίσκεται καθημερινά σε σημείο από το οποίο περνά συχνά η αστυνομία και σίγουρα τον γνωρίζει, είναι η δεύτερη φορά εν μέσω πανδημίας που του κόβουν πρόστιμο. Δηλαδή, ο συγκεκριμένος άνθρωπος που παλεύει καθημερινά υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο και για να στέλνει κάποια χρήματα στην οικογένεια και τα παιδιά του πίσω στη χώρα του, καλείται να πληρώσει μέχρι στιγμής 600 ευρώ…”

Οι φωτογραφίες και το περιστατικό που μας στάλθηκε από φίλους/ες της σελίδας στο Χαϊδάρι είναι δηλωτικό της αυθαιρεσίας και αναλγησίας της αστυνομίας. Γίνεται επίσης φανερό πως τα μέτρα που παίρνουν στοχεύουν κυρίως στην τρομοκράτηση των εργαζόμενων και φτωχών ανθρώπων. Τα 300 ευρώ για έναν μετανάστη που καθαρίζει τζάμια είναι ίσως όλο το μηνιάτικό του ή στην καλύτερη περίπτωση το μισό. Τα 300 ευρώ είναι το μηνιάτικο ή στην καλύτερη περίπτωση το μισό μηνιάτικο ενός ταχυμεταφορέα, μιας πωλήτριας, ενός part-time εργαζόμενου. Τα sms και οι άδειες κυκλοφορίας για την μετακίνηση σημαίνουν σίγουρα πρόστιμα για τους αδήλωτους εργαζόμενους, εκείνους δηλαδή που βιώνουν τη χειρότερη εκμετάλλευση.

Τα 300 ευρώ δεν είναι τίποτα για όσους έχουν φορολογικές δηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι μπορούν να παρανομούν και να πληρώνουν, αν τους γίνει φυσικά ποτέ έλεγχος στα δικά τους στέκια και στις δικές τους επιχειρήσεις.

Όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο; Αυτό είναι το υποκριτικό πρόσωπο της δικαιοσύνης τους…
Καταργήστε τα sms και τις άδειες κυκλοφορίας!

Υ.Γ.
Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που εντόπισαν τον δημόσιο κίνδυνο και έκοψαν το πρόστιμο. Νιώθουμε όλοι και όλες πιο ασφαλείς τώρα…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια