Πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επέβαλαν αστυνομικοί σε άστεγο των Χανίων την ώρα που κατευθυνόταν σε συσσίτιο της περιοχής, ώστε να παραλάβει φαγητό για τον ίδιο και τη γυναίκα του με τη δικαιολογία πως «κρατούσε τη μάσκα στο χέρι». Πρόκειται για ένα περιστατικό, που ξεπερνά κάθε όριο αυστηρότητας απαιτώντας από έναν άνθρωπο, χωρίς τη δυνατότητα κάλυψης βασικών αναγκών, να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Η αναφορά του περιστατικού έγινε από κατοίκους της περιοχής στα Χανιώτικα Νέα, οι οποίοι κατήγγειλαν πως το πρόστιμο επιβλήθηκε στον 61χρονο επειδή κρατούσε τη μάσκα στο χέρι και δεν τη φορούσε την ώρα που πήγαινε στα συσσίτια της πλατείας Σπλάντζιας των Χανίων, ώστε να εξασφαλίσει φαγητό για εκείνον και τη σύζυγο του.

«Ο άνθρωπος και η γυναίκα του ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, που μέσα στο δωμάτιο τους στάζει από παντού. Η γειτονιά τους προσφέρει ένα πιάτο φαγητό. Είναι φιλήσυχοι, δεν ενοχλούν κανένα, κάθονται στο παγκάκι έξω από το σπίτι τους ή θα πάνε μέχρι τα συσσίτια. Ο άνθρωπος είχε στο χέρι του την μάσκα, θα μπορούσαν να του κάνουν παρατήρηση να τη βάλει όχι να του επιβάλλουν πρόστιμο 300 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το εν λόγω ρεπορτάζ στον 61χρονο έχει παραχωρηθεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο δεν έχει ρεύμα ή νερό και είναι ανοικτό με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να πλημμυρίζει, ενώ εξασφαλίζει το φαγητό τους από το συσσίτιο της Σπλάντζιας.

*Από το thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια