Σε αναστολή τέθηκαν δύο αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη, έπειτα από την κυκλοφορία ενός βίντεο που τους δείχνει να σπρώχνουν με τη βία έναν 75χρονο και να τον ρίχνουν στο έδαφος, κατά τη δέκατη ημέρα διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.


Το βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος δείχνει τον λευκό άνδρα να πλησιάζει μια γραμμή αξιωματικών. Ένας από αυτούς τον σπρώχνει με το μπαστούνι και ένας δεύτερος με το χέρι. Στη συνέχεια ακούγεται ήχος από το δυνατό χτύπημα του 75χρονου στο κεφάλι, ενώ φαίνεται να τρέχει αίμα.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο προκάλεσε την άμεση αντίδραση και κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου και του κόσμου που διαμαρτύρεται για την αστυνομική βαρβαρότητα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των αστυνομικών περνά δίπλα από τον τραυματία χωρίς να αντιδράσει, ενώ ακόμα ένας τραβάει τον συνάδελφό του που πλησιάζει τον 75χρονο για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο γιατροί εμφανίστηκαν και βοήθησαν τον αιμόφυρτο άντρα. Η αστυνομία ανέφερε αργότερα ότι τραυματίστηκε έπειτα από πτώση.

Πηγή:  news247

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια