Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έπεσε χθες το βράδυ έξω από το σπίτι του στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας, ένας 22χρονος νεαρός, άτομο AμεA.

Οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ σταμάτησαν τον νεαρό έξω από το σπίτι του για να του ζητήσουν την άδεια μετακίνησης. Ο νεαρός  δεν μπορούσε να απαντήσει λόγω της αναπηρίας του και η απάντηση των αστυνομικών ήταν τον πετάξουν κάτω, πατώντας τον και να του φορέσουν χειροπέδες.

Η μητέρα του παιδιού και γείτονες έβαλαν τις φωνές για να εμποδίσουν τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του νεαρού ΑμεΑ. Οι γονείς του παιδιού πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, τον πήραν και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου διαπιστώθηκαν οι κακώσεις του παιδιού.

Ο γονείς του 22χρονου πήγαν σήμερα για να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας αλλά – σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών της – η εισαγγελέας δεν τους δέχτηκε και τους είπε να πάνε σε δικηγόρο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια