Το πλήρες ονοματεπώνυμο και τα πειστήρια βρίσκονται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ., της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του κ. Κυρανάκη, άραγε θα ενδιαφερθούν;

Ένα περιστατικό ακραίας συμπεριφοράς αστυνομικού στα social media που ζητά εκδίκηση και απειλεί Aριστερούς καταγγέλλει η Πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με την καταγγελία ο συγκεκριμένος εν ενεργεία αστυνομικός με καταγωγή από την Αχαϊα, που υπηρετεί στην Αττική μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram απειλεί τους αριστερούς με θάνατο ενώ ζητά να επιτραπούν οι αληθινές σφαίρες.

«Θα σας θάψουμε όπου σας βρίσκουμε θα πεθάνετε ένας ένας» γράφει χαρακτηριστικά o αστυνομικός, βρίζοντας χυδαία και ζητώντας να επιτραπούν οι αληθινές σφαίρες.

Έπειτα από σωρεία καταγγελιών, ο αστυνομικός κατέβασε το προφίλ του τόσο στο instagram, όσο και στο facebook, τα πειστήρια συνεχίζουν να υπάρχουν όπως και ο τρόπος να εξακριβωθούν «κι έτσι ο κ. Κυρανάκης θα μπορούσε αντίστοιχα να πει δημόσια τα στοιχεία του, καθώς πρόκειται για κρατικό υπάλληλο», σχολιάζει με νόημα η Πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

«Το πλήρες ονοματεπώνυμό του καθώς και οι προσωπικές του σελίδες στις πλατφόρμες instagram και facebook βρίσκονται στη διάθεσή μας. Και φυσικά στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ., της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη …αν φυσικά ενδιαφερθούν για άλλο ένα “μεμονωμένο περιστατικό”.

Σε αντίθεση με το αίτημα του εν λόγω κρατικού υπαλλήλου της “δημόσιας τάξης” και της “προστασίας του πολίτη”, σε αντίθεση με τις αστειότητες περί “επανεκπαίδευσης” των αστυνομικών που διαρρέουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης, εμείς θεωρούμε ότι μετά τα συνεχή περιστατικά βιαιοπραγίας, τραυματισμών, κατάχρησης εξουσίας, εξύβρισης και προσβολής πολιτών από τα εν λόγω σώματα, έχει ωριμάσει πλέον το αίτημα για αφοπλισμό και διάλυση των ομάδων ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και ΔΙΑΣ» καταλήγει η Πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

UPDATE: Μέσα σε μια ώρα από τη δημοσίευση της καταγγελίας, ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατέβασε το προφίλ του τόσο στο…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

*Από την Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια