Ένα βίντεο που προκαλεί ντροπή και ερωτήματα κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτό έχει καταγραφεί ένας αστυνομικός να κλωτσάει έναν άνθρωπο με γύψο και πατερίτσες, ο οποίος μάλιστα είναι ήδη πεσμένος στο έδαφος.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που τράβηξαν το βίντεο, ο άνδρας ενημέρωσε τον αστυνομικό ότι είναι χειρουργημένος και δεν μπορεί να κινηθεί γρήγορα προκείμένου να απομακρυνθεί, όπως του ζητούσε. Παρόλα αυτά όπως φαίνεται στο απόσπασμα, ο αστυνομικός δεν δίστασε να κλωτσήσει τον τραυματία στο στήθος φωνάζοντάς του «Τι δεν καταλαβαίνεις»

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο το περιστατικό σημειώθηκε στο Μετρό της Ομόνοιας, το απόγευμα του Σαββάτου. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ζητήθηκε η διενέργεια έρευνας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια