Η ιστορία του Αμπλουλάχ και της Σάλβα που θύμισε στη διεθνή κοινή γνώμη το «La Vita e Bella» του Ρομπέρτο Μπενίνι

Τον γύρο του κόσμου είχε κάνει το βίντεο με τον Σύρο Αμπντουλάχ Αλ Μοχάμεντ και την τρίχρονη κόρη του Σάλβα.

Ο Αμπντουλάχ προσπαθώντας να ωραιοποιήσει τη φρίκη του πολέμου, έμαθε στην κόρη του να σκάει στα γέλια όταν έπεφταν οι βόμβες, ενώ η πόλη Σαρμάντα ισοπεδωνόταν από βομβαρδισμούς.

Η προσπάθεια του πατέρα να διασκεδάσει την κόρη του θύμισε σε πολλούς σχολιαστές στα social media την ταινία «La Vita e Bella» και την προσπάθεια ενός Εβραίου πατέρα να πείσει τον γιο του πως η παραμονή στο κολαστήριο του Άουσβιτς είναι ένα παιχνίδι.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που επικαλείται το BBC, πατέρας και κόρη κατάφεραν να φύγουν από τη Συρία και να μετακινηθούν στην Τουρκία, διασχίζοντας τα σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου, για να εγκατασταθούν σε μια δομή προσφύγων στα νότια της χώρας. Ωστόσο, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωση της Σάλβα και του πατέρας της Αμπντουλάχ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να τους παράσχει άσυλο στην Τουρκία.

*Από το Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια