To Athens Pride λοιπόν είναι μία γιορτή εξύμνησης της διαφορετικότητας. Μία μέρα αφιερωμένη εξολοκλήρου στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, της ομοφοβίας, των διακρίσεων, αλλά μια ημέρα ενημέρωσης στα LGBTQ θέματα.

Λίγα πράγματα έχουν μείνει ατόφια και ακέραια εν μέσω κρίσης, και η αγάπη συγκαταλέγεται σίγουρα σε ένα από αυτά. Αγάπα με,  σημαίνει αποδέξου με όπως ακριβώς είμαι, κατανόησε με και πάλεψε μαζί μου για τα δικαιώματα μου. Το φετινό μότο του όγδοου κατά σειρά  Athens Pride, δεν θα μπορούσε να είναι πιο καίριο στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Η αγάπη άλλωστε δεν κοστίζει, αλλά έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε τι υλικό αγαθό!

To Athens Pride λοιπόν είναι μία γιορτή εξύμνησης της διαφορετικότητας. Μία μέρα αφιερωμένη εξολοκλήρου στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, της ομοφοβίας, των διακρίσεων, αλλά μια ημέρα ενημέρωσης στα LGBTQ θέματα. Άλλωστε τα πάμπολλα περίπτερα που είναι στημένα από το πρωί κυκλικά στην πλατεία Κλαυθμώνος επιτελούν με τον πιο κατάλληλο τρόπο αυτό τον σκοπό. Η μέρα όμως παρά τη γιορτινή ατμόσφαιρα αποδίδει φόρο τιμής σε όσα LGBTQ άτομα έχασαν τη ζωη τους  ή δέχτηκαν επίθεση λόγω μίσους και στερεοτύπων. Και η λίστα μετράει πολλές χαμένες ζωές.

Το φεστιβάλ υπερηφάνειας γιορτάζει την επέτειο μιας πραγματικής επανάστασης, εκείνη στο Stonewall το 1969. Ολα συνέβησαν στις 28  Ιουνίου, σε ένα δημοφιλές γκέι κλαμπ, το Stonewall Inn. Η αστυνομία συνήθιζε να πραγματοποιεί εφόδους συχνά -πυκνά αλλά εκείνη τη νύχτα η βίαιη αστυνομική καταστολή  επέφερε μία σειρά αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Η αστυνομία είχε διώξει 200 άτομα έξω από το κλαμπ, για εξακρίβωση στοιχείων και αφού άφησε τους περισσότερους ελεύθερους, προχώρησε στην κράτηση του προσωπικού,  3 drag queen και 2 τρανσέξουαλ.

Μόλις όμως τα άτομα οδηγήθηκαν στην κλούβα ξέσπασε πληθώρα αντιδράσεων από τους θαμώνες . Όλο το βράδυ πολλά άτομα διαμαρτύρονταν έξω από το κατεστραμμένο μπαρ χλευάζοντας την αστυνομία. O αγώνας συνεχίστηκε για πολλές μέρες στους δρόμους με συγκρούσεις με την αστυνομία, και συνεχίζεται ακόμα κάθε χρόνο μέχρι να κερδηθεί η απόλυτη ισότητα!

Η μέρα αλλά και η νύχτα της 9ης Ιουνίου προβλέπεται γεμάτη με  δράσεις, μουσική, και την πορεία, που κάθε χρόνο γεμίζει την Αθήνα χρώματα μουσική και χαρά και αναγκάζει τους πιο  συντηρητικούς να κοιτάν με απορία. Oλοι ενώνονται , ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν παίζει άλλωστε κανένα απολύτως ρόλο. Εξάλλου ο ρατσισμός μας αφορά όλους. Ας δώσουμε λοιπόν ένα ηχηρό μήνυμα, γιατί κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος!

To πρόγραμμα του Athens Pride:

11:00 Banner Project – Absent Friends:  Άφησε το μήνυμα σου στο πανό μας, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα. Εργαστήριο πλακάτ

13:00 – 17:00 DJ sets

14:00 – 17:00 LGBTQ Olympics 2012
H Colour Youth διεξάγει αγώνες ενάντια στην ομοφοβία με το Rainbow στεφάνι της νίκης

17:00 Χαιρετισμοί – Opening Addresses

17:45 Έναρξη Παρέλασης

MÄNNER-MINNE – Η Γκέι Χορωδία του Βερολίνου

18:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ – PARADE

20:00 – 00:00 Πάρτυ & Συναυλία

Εκείνη την μέρα  ας φωνάξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται : Αγάπα με ,είναι δωρεάν  ώστε  φωνής μας να διαλύσει κάθε ιχνος ρατσισμού!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια