Με φόντο τις πολύ μεγάλες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για την αστυνομική βία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που φιλοξενούνται στην τηλεόραση έχουν πάρει γραμμή να βγαίνουν στην αντεπίθεση. Από τη μία εμφανίζονται μεν να αναγνωρίζουν τον υπερβολικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων της αστυνομίας, απ’ την αλλη ωστόσο επιχειρούν να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, δίνοντας φόρα παρτίδα τα στοιχεία του νεαρού που δείχνουν τα βίντεο να ξυλοκοπείται άσχημα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτή της τακτικής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά τη συνέντευξή του το πρωί στο OPEΝ ανέφερε την πολιτική οργάνωση, που φέρεται ν’ ανήκει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και τις κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχει, ενώ φαίνεται ότι θ’ αποκάλυπτε και τ’ όνομά του, αν δεν παρέμβαιναν οι δημοσιογράφοι. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι είχε συμμετάσχει σε πολιτική παρέμβαση κατά την οποία επιχείρησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού.

Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν εκ νέου, ενώ στα social media ο κόσμος συνεχίζει να κατακευρανώνει την κυβέρνηση, αποδοκιμάζοντας βέβαια και αυτές τις τακτικές υπεράσπισής της.

*Αποφεύγουμε συνειδητά ν’ αναπαράξουμε το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, σ’ ένδειξη σεβασμού και προστασίας του ανθρώπου που δέχτηκε αναίτια την ωμή αυτή βία στην πλατεία της Ν. Σμύρνης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια