Η νεκροψία που έγινε την Κυριακή έδειξε ότι ο 27χρονος Μπρουκς πέθανε από αιμορραγία και τραύματα των εσωτερικών οργάνων που προκλήθηκαν από τις δύο σφαίρες που δέχθηκε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Η αιτία του θανάτου ήταν ανθρωποκτονία, ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, η αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα, Έρικα Σιλντς, παραιτήθηκε εξαιτίας του συμβάντος. Ο Γκάρετ Ρολφ, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Μπρουκς, απολύθηκε και ο δεύτερος αστυνομικός που εμπλέκεται τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η εισαγγελία θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας αν θα απαγγελθούν κατηγορίες. «Το θύμα δεν φαίνεται να αποτελούσε οποιουδήποτε είδους απειλή για κάποιον, οπότε φαίνεται παράλογο ότι αυτό κλιμακώθηκε στο σημείο να φτάσει στον θάνατό του», δήλωσε στο CNN ο εισαγγελέας Πολ Χάουαρντ.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Μπρουκς δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν θανάσιμη βία, ακόμη κι αν ο 27χρονος έστρεψε εναντίον τους το taser που τους πήρε, το οποίο δεν είναι θανάσιμο όπλο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια