Αγαπητοί σινεφίλ, η Δανία φρόντισε να σας κάνει το καλοκαίρι λίγο πιο ενδιαφέρον! Όσοι από εσάς βαρέθηκαν την άδεια αυγουστιάτικη Αθήνα, ετοιμάστε βαλίτσες και κλείστε γρήγορα εισιτήρια για Κοπεγχάγη για τις 20 Αυγούστου! H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Zentropa και την Danish Broadcast Corporation παρουσιάζει ζωντανά τη μουσική από τις ταινίες του Lars Von Trier.

Ο πλέον αμφιλεγόμενος δημιουργός -αρκετά ειρωνικά σε σχέση με την παλαιότερη θεώρηση του για τον κινηματογράφο- έχει αποτυπώσει τις πολυσυζητημένες ιστορίες του μέσα από ιδιαίτερες μουσικές επιλογές. Η ταινία του «Μελαγχολία» ανοίγει με κομμάτι από την όπερα Τριστάνος και Ιζόλδη του Wagner, το «Δαμάζοντας τα Κύματα» ντύνεται με David Bowie, το ‘Nymphomaniac’ με Rammstein, ενώ η τραγωδία «Αντίχριστος» συνοδεύεται από Handel. Και η λίστα με ασυνήθιστους συνδυασμούς συνεχίζεται…

Αν όλες αυτές οι αναφορές σας προκάλεσαν ανατριχίλα με την καλή έννοια, τρέξτε στο Koncerhuset και αναβιώστε τη σκοτεινή γοητεία των ταινιών που αγαπήσατε. Αν, πάλι, σας προκάλεσαν ανατριχίλα με την κακή έννοια, περιμέντε μέχρι να βγει στις αίθουσες η νέα τριεροταινία «The House that Jack Built» (για να διαβάζετε ακόμη, μάλλον έχετε τη δόση μαζοχισμού που ο Lars γουστάρει).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια