Αύριο το μεσημέρι στις 14:00 έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά η υπόθεση της άγριας κακοποίησης ενός σκύλου που ένας καθηγητής μαχαίρωσε το πρωί της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου στην οδό Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας στην Αττική.

Ο κατηγορούμενος είχε συνεργό έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία κοπανούσε το ζώο με μια σιδερένια ράβδο και του κρατούσε το κεφάλι στο έδαφος ενώ αυτό αιμορραγούσε.

Οι δύο τους μετά τη σύλληψη ισχυρίστηκαν ότι ο σκύλος ήταν επιθετικός. Όμως το ζώο ήταν απόλυτα ήρεμο παρά τους πόνους από τις μαχαιριές που δέχτηκε και αυτό διαπίστωσαν όταν έφτασαν εκεί οι διασώστες του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να το μεταφέρουν για περίθαλψη. Γι’ αυτό και οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων φαίνεται να μην ευσταθούν.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιδιοκτήτης του σκύλου  (με την καταγγελία της πρόσκλησης σωματικής βλάβης) οποίος τον είχε χάσει λίγες ώρες νωρίτερα. Μάλιστα υπάρχει και σχετική αγγελία απώλειας του ζώου η οποία είχε αναρτηθεί στο facebook, καθώς ο σκύλος είχε διαφύγει από την αυλή του σπιτιού του και εκείνος τον αναζητούσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μια γυναίκα – η μόνη εκ των πολλών αυτοπτών μαρτύρων – κατήγγειλε τους δύο άνδρες στην Αστυνομία και έτσι έγινε η σύλληψη τους.

Για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του ζώου, που χειρουργήθηκε χθες, εξέδωσε ανακοίνωση και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) και σε αυτή γίνεται ξεκάθαρη αναφορά ότι ο δράστης προσπάθησε να σκοτώσει το ζώο μαχαιρώνοντας το.

Το σκυλί, ο Έκτορας, παραμένει για νοσηλεία και η κατάσταση του είναι σοβαρή.

Χθες βράδυ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως – καθώς φιλοζωικοί φορείς ζητούσαν την απόλυση του καθηγητή εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του – σημείωσε μέσω facebook πως: «Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, και πόσο μάλλον στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παρότι δεν προκύπτει για την ώρα ότι ο φερόμενος δράστης είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, η βίαιη αυτή πράξη μας υπενθυμίζει την καίρια σημασία της καλλιέργειας ήδη από το σχολείο της προστασίας και του σεβασμού των ζώων.».

Η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής μέσω twitter σήμερα επισήμανε τα εξής: «Στην Κρήτη ένας άθλιος βασανίζει το σκυλί του, στη Νίκαια το μαχαιρώνει στη μέση του δρόμου. Καμιά ανοχή στους βασανιστές και δολοφόνους ζώων. Παραδειγματική τιμωρία με το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που φέρνει η κυβέρνηση.».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια