Μικρής έντασης συγκρούσεις ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν μερικές δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί στο πλευρό των κατηγορούμενων για την Επαναστατική Αυτοάμυνα. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης εντός του προαυλίου των δικαστηρίων, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου μίας δικαστίνας. Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκαν το μεσημέρι οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», με ισχυρά αστυνομικά μέτρα, με τις δικαστικές αρχές να αποφασίζουν την προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων, ενώ και οι δύο αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες.

Κατά την απολογία τους, έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν περί τα πενήντα άτομα, σε αλληλεγγύη στους δύο συλληφθέντες, ενώ στη συνέχεια, επικράτησε μικρή ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα ΜΑΤ έριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης εντός του προαυλίου χώρου των δικαστηρίων, την ώρα που τα δικαστήρια ήταν ανοιχτά και στον χώρο υπήρχε πολύς κόσμος. Μάλιστα, από την κρότου λάμψης έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου μίας δικαστίνας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το ρεπορτάζ του thepress project:

 

Φωτογραφία: ThePressProject

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια