Δεν είναι πρόβλημα των γυναικών, αλλά πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο φωτογράφος και εμπνευστής του project Walter Astrada. “Γιατί όταν το 50% ενός πληθυσμού μπορεί ανά πάσα στιγμή να βιασθεί, να ξυλοκοπηθεί ή να δολοφονηθεί, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για ελευθερία ούτε για δημοκρατία, ανεξαρτήτου πόσο ανεπτυγμένη είναι μία χώρα.”, είναι τα λόγια του που περιγράφουν το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Το επιχείρημα του ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, και πρώτο σταθμός αποτέλεσε η Γουατεμάλα, στην οποία είχαν δολοφονηθεί παραπάνω από 600 γυναίκες εκείνη τη χρονιά. Στη συνέχεια απαθανάτισε τους βιασμούς που δέχονται κορίτσια και γυναίκες σε καθημερινή βάση στο Κόνγκο, ενώ στην Ινδία επικεντρώθηκε στο μεγάλο ποσοστό εκτρώσεων που αναγκάζονται να κάνουν οι γυναίκες, όταν μαθαίνουν ότι κυοφορούν κορίτσι και όχι αγόρι. Βλέπετε, οι άντρες τους προτιμούν γιο και όχι κόρη, με αποτέλεσμα ο γυναικείος πληθυσμός να μειώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Χώρες υποβαθμισμένες όσον αφορά τα δικαιώματα της γυναίκας, αποτέλεσαν την πληρέστερη πηγή πληροφοριών για το έργο του.

Πριν λίγους μήνες όμως, με σκοπό να ολοκληρώσει την “τοποθέτηση” του απέναντι στο κοινωνικό αυτό φαινόμενο, αποφάσισε να επισκεφθεί μία από τις πιο εκσυγχρονισμένες και ανεπτυγμένες χώρες. Εκεί που κανείς δεν υποψιάζεται ότι οι γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμών η κακοποίησης, εκεί που όλοι ανεξαρτήτως φύλου τυγχάνουν ίσης διαχείρισης. Η Νορβηγία λοιπόν αποτέλεσε το τερματικό σταθμό του. Εκεί όπως ο ίδιος αναφέρει, η βία είναι κρυφή και επομένως πολύ πιο δύσκολο ως προς το να την απαθανατίσει. Οι γυναίκες σπάνια μιλούν η καταγγέλλουν στις αρχές την κακοποίηση τους.

Αφού το πρώτο μέρος της “αποστολής” τους ολοκληρώθηκε, τώρα το μόνο που μένει είναι να διαδώσει σε ολόκληρο τον κόσμο το project του με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να πληροφορήσει τον κόσμο, με την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του. Γιατί ίσως πολύ γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά λίγοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται ουσιαστικά και αντιδρούν..Εξάλλου δεν είναι πολλοί οι φωτογράφοι οι οποίοι μέσω του έργου τους, μεταχειρίζονται ένα κοινωνικό πρόβλημα τόσο ολοκληρωμένα, προβάλλοντας όλες τις πλευρές  και τις παραμέτρους του.

via

via2

via3

via4 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]