Οι μεγάλες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας πήραν τη «σκυτάλη» από τις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στην Αμερική, ενώ ανάλογες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Στο Λονδίνο, με πρόσχημα την προστασία αγαλμάτων και μνημείων συνδεδεμένων με την αποικιοκρατία, ομάδες ακροδεξιών έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter.

Ο φακός του πρακτορείου Reuters κατέγραψε μια ιδιαίτερη στιγμή στην είσοδο του Royal Festival, όταν ακροδεξιός διαδηλωτής έγινε αντιληπτός από το πλήθος και δέχθηκε επίθεση. Ωστόσο, ένας άνδρας αφρικανικής καταγωγής τον απομάκρυνε από το σημείο της έντασης, διασώζοντάς τον.

*Απαλλοτριωμένο από το alfavita.gr

 

Δες ακόμα:

Μαζική αντιρατσιστική διαδήλωση στο Λονδίνο, αντιδιαδήλωση από ακροδεξιούς και στη μέση τα αγάλματα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια