Ατελείωτες ουρές και συνωστισμός, απλήρωτες υπερωρίες και συνεχόμενες βάρδιες χωρίς ρεπό συνέθεσαν τη δεύτερη Black Friday για την Ελλάδα, που σε αρκετές περιπτώσεις εξελίχθηκε σε black… week, καθώς αρκετά καταστήματα ξεκίνησαν αρκετές μέρες νωρίτερα τις προσφορά.

Παρά τις εκκλήσεις σωματείων και εργαζομένων, πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αλυσίδων, αγκαλιάζοντας μία ακόμη καταναλωτική γιορτή που αποπροσανατολίζει από την ουσία. Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από μια μέρα χαμηλών τιμών, αλλά από καθημερινά αξιοπρεπή μεροκάματα.

Την άλλη όψη της πραγματικότητας και τις ευθύνες και των ίδιων των καταναλωτών που συρρέουν μαζικά στα εμπορικά πολυκαταστήματα, ζωγράφισαν με μαύρο χιούμορ αρκετοί σκιτσογράφοι. Ορισμένα έργα τους που αλιεύσαμε:

Του Pedripol

 

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου (TVXS)

Του Τάσου Αναστασίου

Του Κώστα Γρηγοριάδη (Εφημερίδα των Συντακτών)

Του Τάσου Αναστασίου (Αυγή)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X