Η νέα σειρά του Netflix που ονομάζεται «To The Bone» και διαπραγματεύεται την ιστορίας της Ellen, μιας έφηβης που πάσχει από νευρική ανορεξία, και αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Αντιδράσεις βέβαια είχε προκαλέσει και η σειρά «13 Reasons Why«,  η οποία είχε κατηγορηθεί ότι «ρομαντικοποιεί» τρόπον τινά ή τέλος πάντων «δικαιώνει» άθελά του την επιλογή της αυτοχειρίας.

To «Το The Bone» δέχεται κριτικές από μερικούς ειδικούς οι οποίοι φοβούνται ότι η προβολή της διατροφικής διαταραχής θα προβληθεί και θα δώσει μια πιο γκλαμουράτη διάσταση από τι είναι η ανορεξία στην πραγματικότητα, ενώ μερικοί ειδικοί φοβούνται ότι θα επηρεαστούν οι πάσχοντες από ανορεξία βλέποντας την σειρά.

Πάντως η σειρά 13 Reasons Why απέδειξε μάλλον ότι οι ανησυχίες ήταν υπερβολικές και ότι η προβολή ενός υπαρκτού και πολυδιάστατου κοινωνικού προβλήματος από το Netflix δεν ήταν μόνο τολμηρή αλλά και χρήσιμη στο να ανοίξει η κουβέντα γύρω από ένα πραγματικό φαινόμενο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X