Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την πρόταση της Sarah Wollaston της ομάδας των Ανεξαρτήτων, με 334 ψήφους κατά και μόλις 85 υπέρ.

Η πρόταση, η οποία τέθηκε σε ψηφοφορία κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με την καθυστέρηση του Brexit, ζητούσε από την Theresa May να καθυστερήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. « με σκοπό να νομοθετηθεί και να διεξαχθεί μία δημόσια ψηφοφορία στην οποία ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορέσει να δώσει την συγκατάθεσή του» στην αποχώρηση από την Ε.Ε. υπό τους όρους μιας συμφωνίας εγκεκριμένης από τη Βουλή ή στην παραμονή στο μπλοκ.

Η ήττα ήρθε μετά την γραμμή των Εργατικών προς τους βουλευτές τους, να απέχουν από την ψήφιση και δεκάδες άλλοι βουλευτές που υποστηρίζουν ένα ακόμη δημοψήφισμα απείχαν, επιμένοντας ότι δεν ήταν η σωστή στιγμή να προωθηθεί το ψήφισμα.

Οι Εργατικοί λένε ότι θα υποστήριζαν μία δημόσια ψηφοφορία ώστε να σταματήσουν « ένα βλαπτικό Brexit των συντηρητικών» ή ένα αποτέλεσμα χωρίς συμφωνία, αλλά μετέπεισαν τους βουλευτές τους να μην υποστηρίξουν την πρόταση Wollaston.

Εξηγώντας την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων, o γραμματέας σε ζητήματα Brexit, της αντιπολίτευσης, Sir Keir Starmer, δήλωσε «Σήμερα το ζήτημα είναι αν το Άρθρο 50 πρέπει να επεκταθεί και αν μπορούν να βρούμε έναν στόχο. Πολλοί συνάδελφοι παρόντες ή απόντες, υποστηρικτές του σκοπού για μία λαϊκή ψήφο, διαφωνούν κάθετα με την πρόταση και ψήφιση της τροπολογίας αυτής σήμερα.»

Προσέθεσε: «Αυτοί που προωθούν αυτήν την τροπολογία φαίνεται να βρίσκονται εκτός συγχρονισμού με την πλειοψηφία όσων εκστρατεύουν για τον ίδιο σκοπό. Μπορεί ειλικρινώς να έχουν διαφορετική άποψη αλλά δεν θα δώσουμε την υποστήριξή μας απόψε.»

Πηγή: Independent

Μετάφραση: Αλέξανδρος Βάκουλας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια