Αγαπημένα παιχνίδια γίνονται ολοένα και περισσότερο η πρώτη ύλη για τους καλλιτέχνες που θέλουν να δημιουργήσουν ένα δικό τους ξεχωριστό είδος τέχνης. Στην Ελλάδα έχουμε την ιδέα του plasticobiblism, με τις φιγούρες των playmobil να σατιρίζουν την καθημερινότητά μας και εν γένει όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Παιχνίδια δηλαδή που παίρνουν άλλη διάσταση και απευθύνονται πλέον σε μεγάλους.

bricksy1

bricksy2

Στο εξωτερικό, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος, Jeff Friesen, χρησιμοποίησε την άλλη αγαπημένη σειρά παιχνιδιών, τα LEGO, για να αναπαραστήσει τα έργα του διάσημου street artist Banksy. Τη σειρά την ονόμασε Bricksy κάνοντας ένα λογοπαίγνιο της λέξης bricks για τα τουβλάκια της LEGO και του ονόματος του γνωστού καλλιτέχνη.
Ο ίδιος ο φωτογράφος λέει χαρακτηριστικά ότι «ο Bricksy είναι ένας underground LEGO καλλιτέχνης του δρόμου, ο οποίος φημολογείται ότι έχει εμπνεύσει τον γνωστό μας Banksy ή μήπως συμβαίνει το ανάποδο;», αφήνοντας ερωτηματικά και προσδίδοντας μια δόση χιούμορ στο όλο concept.

bricksy3

bricksy4

Ο  Friesen χρησιμοποιεί τα τουβλάκια και τις μινιατούρες της LEGO όχι μόνο για να αναπαραστήσει πιστά τα έργα του Banksy, αλλά τους δίνει και μια χιουμοριστική και σατιρική χροιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ασχολείται με τα αγαπημένα μας LEGO, καθώς έχει δημιουργήσει κι άλλη μία σειρά φωτογραφιών με πρωταγωνιστές τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια και τουβλάκια και το όνομα The Brick Fantastic.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό του site.

bricksy5

bricksy6

bricksy7

bricksy8

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts