Το hashtag #cancelchatpicorg κάνει τον γύρο των social media. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο γράφουν να ακυρωθεί το σάιτ chatpicorg που έχει δημοσιεύεσει φωτογραφίες (κυρίως) γυναικών σε ευαίσθητες προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Για ακόμη μια φορά οι ιδιωτικές στιγμές γυναικών παραβιάζονται βάναυσα, η σεξουαλική της ζωή γίνεται αντικείμενο διασυρμού και εκμετάλλευσης. Στο νέο αυτό σάιτ, που έχει δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων στα social media, δημοσιεύονται γυμνές φωτογραφίες γυναικών χωρίς τη συναίνεση των απεικονιζομένων.

Αυτοί που αναρτούν το υλικό, όπως φαίνεται από τα σχόλια είναι οικεία πρόσωπα των θυμάτων, όπως πρώην σύντροφοι, οι οποίοι, επιθυμούν να εκδικηθούν τις πρώην ερωτικές συντρόφους τους, αναρτώντας γυμνές φωτογραφίες τους και μοιράζοντας τις ερωτικές τους στιγμές στο Διαδίκτυο χωρίς τη θέλησή τους.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια