“Οι γυναίκες δεν είναι μειονότητα στον κόσμο, όμως η σημερινή κατάσταση στη βιομηχανία μας δείχνει το αντίθετο. Σαν γυναίκες, ερχόμαστε αντιμέτωπες με μοναδικές προκλήσεις, αλλά στεκόμαστε σήμερα σε αυτά τα σκαλιά σαν σύμβολο της αποφασιστικότητας και της αφοσίωσής μας στο να υπάρξει πρόοδος. Είμαστε συγγραφείς, είμαστε παραγωγοί, είμαστε ηθοποιοί, είμαστε διευθύντριες φωτογραφίας, είμαστε ατζέντηδες, μοντέρ, διανομείς, υπεύθυνες πωλήσεων και όλες μας ασχολούμαστε με την τέχνη του σινεμά. Και στεκόμαστε εδώ σήμερα σαν πράξη αλληλεγγύης στις γυναίκες όλων των επαγγελμάτων”.

Αυτός ήταν ο λόγος που είπε στα γαλλικά η Κέιτ Μπλάνσετ, γραμμένος από την ίδια και την Ανιές Βαρντα με αφορμή τη διαμαρτυρία που συνέβη πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Τα Κορίτσια του Ηλιου” της Εβά Χουσόν: 82 γυναίκες της βιομηχανίας που βρίσκονται στις Κάννες στάθηκαν στα σκαλιά της κεντρικής αίθουσας του Φεστιβάλ αντιπροσωπεύοντας τις 48 ταινίες γυναικών που συμμετείχαν από καταβολής του στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών, σε αντίθεση με τους 1.688 άντρες που περπάτησαν αυτά τα ίδια σκαλιά από το 1942.

Δείτε εδώ το βίντεο με τον λόγο της Κέιτ Μπλάνσετ:

“Αναμένουμε τους θεσμούς μας να δράσουν ενεργά και να προσφέρουν διαφάνεια και ασφαλή περιβάλλοντα εργασίας. Αναμένουμε από τις κυβερνήσεις μας να διασφαλίσουν ότι οι νόμοι για τις ίσες αμοιβές ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες θα τηρηθούν”, συνέχισε η Κέιτ Μπλάνσετ, με την Ανιές Βαρντά να συμπληρώνει: “Ολοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στα σκαλιά της βιομηχανίας. Ας τα ανέβουμε”.

Cannes Women

Cannes Women

Cannes Women

Cannes Women

Cannes Women

To διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια