Η εικόνα του νεαρού Ιταλού αναρχικού να κείτεται νεκρός- αφού πρώτα αστυνομικός τον έχει πυροβολήσει στο κεφάλι και έπειτα το αστυνομικό τζιπ έχει περάσει δύο φορές πάνω από το σχεδόν άψυχο σώμα του-έχει χαραχτεί στην συλλογική μνήμη όλων όσων την είδαν ζωντανά ή απλά μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Carlo Giuliani ήταν ένα ακόμα θύμα της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής αυθαιρεσίας, ένας ακόμη που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ως μήνυμα για όσους αντιστέκονται, για όσους κατέβηκαν στους δρόμους της Γένοβας εκείνη την Παρασκευή του Ιούλη ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και την σύνοδο των ηγετών των οχτώ μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Η «δικαιοσύνη» «έβγαλε λάδι» τους ενόχους, για μια ακόμη φορά. Εξοστρακισμός σφαίρας είπαν, λογική άμυνα του αστυνομικού είπαν, δήθεν επιβαρυντικά στοιχεία για το νεκρό επειδή κρατούσε έναν πυροσβεστήρα είπαν, φορούσε κουκούλα είπαν, ήταν αναρχικός είπαν. Μέχρι και το περιοδικό «Time» έγραψε απροκάλυπτα την φράση «ό,τι σπέρνεις, θερίζεις». Παρόμοιες φράσεις, θα ακουστούν και λίγα χρόνια μετά, στην Ελλάδα, με την δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008.

Παρόλο που η δολοφονία “θάφτηκε” από το ιταλικό κράτος, ο κόσμος δεν ξέχασε τον Carlo. «Carlo vive» γράφουν τα συνθήματα ακόμα στον τοίχο, τα γκράφιτι στους δρόμους, οι στίχοι των τραγουδιών πολλών γνωστών και μη συγκροτημάτων που εμπνεύστηκαν από την μορφή του Carlo.

Πολλά σκα, χιπ χοπ, αλλά και πανκ ροκ είναι τα συγκροτήματα που έκαναν την οργή τους τραγούδι.

Το 3point magazine παρουσιάζει τέσσερα γνωστά και μη ξένα τραγούδια που αναφέρονται στον νεαρό αναρχικό.

1. Conflict – Carlo Guilian

 2. Tabularasa – Carlo Guiliani

 3. No death in neutral

 4. Ska-P – Solamente por pensar

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X