Ενδεικτικό των προβλημάτων που υπάρχουν στη διαχείριση της πανδημίας είναι το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ αποχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά. Νωρίτερα είχαν δημιουργηθεί ουρές αρκετών χιλιομέτρων καθώς από τη Δευτέρα  τίθεται υποχρεωτική καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα και αρκετοί Βορειοηπειρώτες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ, επικαλέστηκε πρόβλημα στο σύστημα, όμως φημολογείται ότι εξαντλήθηκε ο αριθμός των αντιδραστηρίων και ακολουθείται η οδηγία που υπάρχει να γίνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός τεστ την ημέρα, όχι πάνω από 1.000, σύμφωνα με το epiruspost.gr. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κίνηση υπάρχει και από τις δύο πλευρές, καθώς από την Κυριακή θα περνούν έως 750 άτομα ημερησίως στο ελληνικό έδαφος, τα οποία υποχρεώνονται σε επταήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διέλευση από τα σύνορα ενώ οι αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Υγείας και ΕΛΑΣ) βρίσκονται σε διαβουλεύσεις , την ώρα που η ταλαιπωρία συνεχίζεται. Μάλιστα, φουντώνουν οι φήμες που θέλουν κυκλώματα στην Αλβανία, να χορηγούν έναντι τιμήματος ψευδή αρνητικά τεστ, τα οποία θα είναι απαραίτητα για τη διέλευση από τη Δευτέρα, προς την Ελλάδα.

TVXS

Εικόνες πριν και μετά την αποχώρηση του ΕΟΔΥ από το Epiruspost

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια