Γενική απεργία που θα ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου και θα παραλύσει όλη την παραγωγή έχουν εξαγγείλει οι ανθρακωρύχοι στα ορυχεία χαλκού της εταιρείας Zaldivar στην Αντοφαγάστα της Χιλής.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία μετά την απόρριψη της πρότασης της εταιρείας που καταργεί κατακτημένα δικαιώματα και εγγυήσεις. Πάνω από το 95% των εργαζομένων απέρριψαν την πρόταση της Zaldivar, η οποία επικαλείται οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και σχεδιάζει να κάνει περικοπές μισθών.

«Εάν η εταιρεία δεν αναγνωρίζει την συνεισφορά μας και τις θυσίες μας, θα έρθει αντιμέτωπη με μια απεργία διαρκείας που θα παραλύσει τελείως την παραγωγή», προειδοποιεί η Ένωση των ανθρακωρύχων και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία διατηρούν την παραγωγή με τίμημα την ίδια τους την υγεία, την ώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται απο κορωνοϊό».

Οι ανθρακωρύχοι της Σεντινέλα ανακοίνωσαν ότι μπορεί να συμμετάσχουν κι αυτοί στη γενική απεργία, την ώρα που αναμένονται κι άλλα σωματεία να στηρίξουν την απεργία της Τετάρτης.

Με πληροφορίες από telesur

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια