Νέα επίθεση από τους Καραμπινέρος της Χιλής δέχθηκε την Παρασκευή το δημοσιογραφικό συνεργείο του δικτύου teleSUR που κάλυπτε τις διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα που δέχθηκαν άγρια καταστολή από την αστυνομία.

Την Δευτέρα είχε δεχθεί κι άλλη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής της Χιλής πάλι κατα τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η δεύτερη επίθεση συνέβη την ώρα που το συνεργείο έδινε live ανταπόκριση από την Πλατεία της Αξιοπρέπειας έτσι όπως μετονομάσει οι διαδηλωτές την πρώην Πλατεία Ιταλίας στο Σαντιάγο. Εκείνη την στιγμή, οι Καραμπινέρος έβγαλαν τη μάσκα του εικονολήπτη Ítalo Retamal και του έριξαν δακρυγόνο στα μάτια.

Η ανταποκρίτρια Paola Dragnic με ανάρτησή της στο Twitter απευθύνεται στον επίσημο λογαριασμό του συγκεκρικένου σώματος ασφαλείας της Χιλής και δημοσιεύει φωτογραφίες από τον αστυνομικό που προχώρησε σε αυτή την κίνηση πάνω στη στολή του οποίου αναγράφεται και το όνομά του: J. Muñoz. G. Η ανταποκρίτρια του teleSUR τους ρωτάει: «θα θέλαμε να ξέραμε ποιο τμήμα του πρωτοκόλλου ορίζει του να βγάζεις γυαλιά από εικονολήπτες και να τους ρίχνεις δακρυγόνο στα μάτια».

Την περασμένη Δευτέρα, την ώρα που πραγματοποιούσαν πάλι ζωντανή μετάδοση και μάλιστα την ώρα που μιλούσαν για τις τοξικές ουσίες που βρέθηκαν σε νερό που ρίχνουν οι δυνάμεις καταστολής, οι Καραμπινέρος εμπόδισαν τη δουλειά τους θέλησαν να τους μεταφέρουν αλλού.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια