Χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδάνε όλοι και όλες μαζί το γνωστό τραγούδι που συνοδεύει κινητοποιήσεις από την εποχή του Αλιέντε «El pueblo unido jamas será vencido»-Ο λαός ενωμένος ποτέ δεν θα νικηθεί».

Την 57η ημέρα των κινητοποιήσεων κοντά στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Σεμπαστιάν Πινιέρα, χιλιάδες διαδηλωτές στην Πλατεία Αξιοπρέπειας- έτσι όπως μετονόμασαν οι διαδηλωτές την πρώην Πλατεία Ιταλίας- τραγούδησαν το διάσημο τραγούδι διαμαρτυρίας του Sergio Ortega μαζί με το συγκρότημα Inti Illimani, το συγκρότημα που κατέφυγε στην Ιταλία μετά το πραξικόπημα του Αουγούστο πινοτσέτ το 1973.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 1988 το συγκρότημα επέστρεψε στη Χιλή για το δημοψήφισμα που τελικά οδήγησε στο τέλος της δικτατορίας του Πινοτσέτ, τραγουδώντας ένα τραγούδ με τον συμβολικό τίτλο Vuelvo- Επιστρέφω.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X