Με πανό τα οποία απεικόνιζαν μάτια διαδήλωσαν την Τρίτη Χιλιανοί και Χιλιανές στην πλατεία Σάντα Άνα του Σαντιάγο.

Μέτα από πάνω από δυο μήνες κινητοποιήσεων ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Σεμπαστιάν Πινιέρα, οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και συμμετείχαν στην Πορεία για τα Μάτια της Χιλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου.

Tριακόσιοι πενήντα δυο πολίτες έχουν χάσει μερικώς ή ολικώς την όρασή τους από τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιούν εναντίον τους τα σώματα ασφαλείας. Μέχρι και τις 6 Δεκέμβρη 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 3,449 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 254 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Χιλής.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια